Uzun ve Ciddi İlişki Yanaşmayan Erkekler


Ailesinden baskı gören, itilip-kakılan, kısaca çocukken çok eziklenen erkek aklınca özgür olmak ister. Bunun yanı sıra ailesinden hiç sevgi görmemiş, hep bir ilgi alaka beklemiş ama bulamamış, dış kapının dış mandalı gibi büyümüş erkekler de hayatlarında bir insanı uzun süre tutamazlar. Sadece kadınlarla için değil genel olarak erkeklerle de uzun süreli arkadaş olamazlar.

 

Uzun ve ciddi bir ilişki istemeyen erkekler zaten bir ilişkiyi yürütebilecek kapasiteye sahip değillerdir. Aşağılık kompleksli ve bencil bir yapıya sahip olan bu erkek türü, her konuda yalnızca kendisini haklı görür. Empati kurma yeteneği yoktur. İnsanların duygularını, düşüncelerini anlayamazlar ve insanları tanımakta güçlük çekerler.

 

Hemen hemen girdiği her ortamda bir avcı gibi kadınları baştan aşağı süzerek her birini yoklar. Pek çok kadına rahatsızlık vererek flörtleşmeye çalışırlar. Şayet böyle bir dostun, arkadaşın ya da sevgilin varsa bulunduğun her yerde rezil olursun.

 

Kimsenin örnek aldığı kişi değildir. Arkadaşı, dostu dediğin insanların çoğu kez alay konusudur. Her ne kadar bu erkek türü kendisini “Flörtöz” olarak adlandırmaya çalışsa da başkaları için sıradan bir yavşaktır.

 

Bu tür erkekler tamamen bireysel bir hayat yaşarlar. Özel günlere kafa yormak istemezler çünkü zaten kendine ait olan özel günlerini kimse kaile alıp kutlama zahmetinde bulunmamıştır. Başka birinin fikrini duymak, bu fikre uymak ya da hiç değilse saygı göstermek onlar için gereksizdir. Sorumluluk sahibi olmak ise üstesinden gelebilecekleri bir durum değildir.

 

Bu yüzden zamanını bu tür erkeklerle ziyan etmekten vazgeç!

 

Bir belgeselin daha sonuna geldik sevgili okuyucum. Başka bir “İnsan olamayanlar” belgeselinde görüşmek dileğiyle…