Anne-Oğul İlişkilerinde Aşırılık!



Uzun zaman önce TLC’de bir program izledim. Programın adı “Anasının Kuzusu” ve bu konuyla ilgili bir blog yazısı yazmayı planlıyordum. Programda, aslında hepimizin bildiği annelerin ve oğulların aşırıya kaçan ilişkilerine yer veriliyor. Maalesef ülkemizde bu tip sapkın ilişki türüne sıkça rastlıyoruz. Ancak bu çirkinliğe kimsenin yeterince tepki göstermediğini düşünüyorum.

 

Kadın cinayetlerinin, kadına ve çocuklara yapılan haksızlıkların, şiddetin, tacizin ve tecavüzün her geçen gün arttığı şu günlerde oğullarınızı “Adam” etmek yerine, onları pohpohlayarak bir yere varamayacağınızı anlamalısınız. Sırf evlenmiş olmak için yanlış bir seçim yaparak, kocanızdan göremediğiniz ilgiyi, sevgiyi ve sadakati oğlunuzdan bekliyorsunuz. Daha doğrusu, oğlunuzu kendinize bağımlı bir şekilde yetiştirerek bundan tatmin oluyorsunuz demek daha doğru olacak. Bu tabirin kulağa iğrenç ve ensest bir ilişki gibi geldiğini biliyorum. Aslına bakarsanız zaten öyle... Bu bir istismar, bu bir taciz! Tek fark oğullarınızla cinsel ilişkiye giremiyorsunuz... Eh bir zahmet!

 

Kendinizi sevmiyorsunuz, erkeklerin sizi ikinci plana atmasından çoğu kez yakınıyor ama başınızda bir erkek olmadan da var olabileceğinizi anlayamıyorsunuz. Kocanızdan içten içe nefret ediyorsunuz, ancak kocanız gibi oğullar yetiştirmeye devam ediyorsunuz. Paşam, canım, aşkım gibi sözlerle bilinçaltına giriyor, bir dediğini iki etmeyip her istediğini yaparak birer canavar yetiştiriyorsunuz.

 

Pohpohladığınız oğullarınız elbette kendini herkesten, özellikle kadınlardan üstün görüyor. Siz bu durumdan çok memnunsunuz. Tebrikler! Asla yalnız kalmayacaksınız. Ancak oğlunuzu yalnızlaştıracaksınız. Çünkü annesine kocalık eden erkekten, başka bir kadına koca olmaz!

 

Oğlunuz belirli bir yaşa geldikten ve hatta geçtikten sonra “Niye evlenemiyor?” diye düşünmeyin. Siz kocanızdan nefret ederken, kocanıza benzettiğiniz bencil, hiçbir işe yaramayan, sorumluluk nedir bilmeyen, eşine ilgi ve sevgi göstermekten aciz oğlunuzu hangi kadın ne yapsın?

 

Çamaşırını yıkadığınız, ütüsünü, yemeğini, temizliği yaptığınız, sorumluluk vermediğiniz, bir dediğini iki etmediğiniz oğullarınız asla özgür bir birey olamıyor. Annesinin sağladığı konfordan asla vazgeçemiyor. Size bağımlı hale geliyor. Tabi, sizin tam olarak istediğiniz de bu…

 

Özellikle şu dönemlerde, şükürler olsun ki kadınlar bu kadar bilinçlenmişken oğlunuza bir bebek bakıcısı bulamazsınız. Bulamayın da zaten!Paşam” diye sevip “Adam” bile edemediğiniz oğullarınıza kimseyi kurban edemezsiniz. Siz onlara kurban gitmeye devam edin. Kendi ektiğinizi biçerken de sızlanmayın. Ancak şunu da unutmayın;

 

Oğlunuza her şeyi verdiğinizi düşünebilirsiniz. Fakat ona olamazsınız, bir evlat veremezsiniz, en çok gereksinim duyduğu bazı duyguları tattıramazsınız. Tabi, iyice ensest bir ilişkiye dönmemişse… Bunları daha açık bir şekilde yazmama gerek yoktur sanırım! Velhasıl bir gün bu çocuk bir kızı beğenecek, sevecek, arzulayacak ve hayatına girmesini isteyecek ama oğlunuzun hayatında siz varken hiçbir kız bu durumu kabul etmeyecek!

 

Yetiştirme tarzınız nedeniyle kendini bir halt sanan oğlunuz, bu kızın kendisini sevmemesine, istememesine tahammül edemeyecek. Sonra ne olacak biliyor musunuz? Sizin verdiğiniz aşırı ilgi ve sevgi ile kendini dünyanın merkezinde zanneden oğlunuz o kadını KATLEDECEK! Bugünlerde erkeklerin “Bu kadın beni sevmedi” diye işlediği kadın cinayetlerinin ardında yatan sebep ne zannediyordunuz? Kulağa korkunç geliyor değil mi? Gurur duyabilirsiniz eserinizle!

 

Kabahati kadınların (annelerin) üzerine yıkıyormuşum gibi bir durum değil bu! Ben kadınların ne kadar güçlü ve zeki olduğunun bilincindeyim. Zekaları ile neyi nasıl çekip çevirdiklerinin de farkındayım. Bende bir kadınım… Boşa dememişler “Bir erkeği eğitirseniz bir adamı eğitirsiniz. Bir kadını eğitirseniz, bir kuşağı eğitirsiniz” diye.

 

Anneler; lütfen artık önce kendinizi sevin. Başınızda herhangi bir erkek olmadan bir birey olduğunuzu kavrayın. İlgiyi, sevgiyi, sadakati ve saygıyı kendinize göstererek kazanırsınız. Siz erdemli bir kadın olmayı başarırsanız, erdemli evlatlar yetiştirirsiniz. Oğullarınızın her istediğini yaparak onlardan saygı kazanamazsınız. Aksine kendinizi bir hizmetçi, bir köle, ikinci sınıf vatandaş yerine koyar ve oğlunuzun diğer kadınları da bu gözle görmesini sağlarsınız. Yaşadıklarınızı başka kadınlara yaşatmayın!

 

Kızlara tavsiyem; böyle bir Anne-Oğul ilişkisi içerisinde olan bir erkekle, bırakın evlenmeyi sevgili dahi olmayın. Uzak durun! Günün birinde de evlatlarınızı bu tip bir sapkınlıkla yetiştirmeyin. Ülkemizde kadınlar yeterince istismar ediliyor. Bir şeyleri değiştirmek emin olun kadınlar olarak bizim elimizde…