Kadınlar, Erkeklerden Daha Üstün!


Kimse kusura bakmayacak kardeşim, kadınlar gayet akıllı ve zekidir. Senin gibi her boku libidosuyla karıştıran bir eziğe kadınlar saygı gösteriyorsa, senin kadınlara tapman gerekir. Ama hala düşmanlık beslediğin feminizm seninle kadınların eşit olduğun savunuyor. Vallaha şekerim toplumdaki erkeklerin %90’ına Topkapı Sarayı, “Benim evim” diye gezdirir kadınlar…

 

Bak kardeşim, her ne kadar ataerkil bir toplumda yaşasak da, baba ailenin reisi gibi görünse de hepimiz son sözü annenin söylediğini alenen biliyoruz. Kadınların erkekleri ne kadar kolay yönlendirebildiğinin de farkındayız. Hani diyor ya Cem Yılmaz “Beyinle yönetilen bir vücutla, diğeri bir olur mu?” Olmaz!

 

Erkek fiziksel olarak kadından üstün, kadında zihinsel olarak erkekten üstündür. Zeki insan üstün insandır. Bu bilimsel araştırmalar doğrultusunda da kabul edilmiş bir gerçektir. Yani bu konu hakkında prof olmuş onca kişi araştırmış bu kanıya varmış, sen evde dizleri çıkmış gri pijamanla televizyon karşısında burnunu karıştırırken "Ya ne alakası var ya" demenle değişecek bir tanımlama değil.

 

Peki, fiziksel üstünlük sana ne kazandırır? Ağır işlerde çalışabilirsin, olayları konuşarak değil kavga ederek halledersin, cüssenle üstünlük taslarsın başka? Yok vallaha türetin benim aklıma gelmiyor…

 

Zihinsel yani zeka bakımından daha üstün olduğunda neler yapabilirsin? Anlatmama gerek var mı sence?

 

Şimdi gerek toplum göz önüne alındığında, gerekse bilimsel araştırmalar sonucunda “Kadının erkekten neden üstün olduğuna” değinelim;

 

ABD’deki Washington Üniversitesi’nde yapılan araştırmada kadınların, erkeklere oranla beynini daha aktif kullandıklarını ortaya çıkartıldı. Beynini daha fazla kullanan kişi zekidir ve zekası gelişir.

 

Ulusal Bilimler Akademisi'ne ait Journal of Proceedings'de yayınlanan çalışmada, araştırmacılar beyinlerinin nasıl şeker kullandığını bulmak için 205 kişi ile deney yaptı. Bu deneye 20 ila 82 yaş arasında değişen 121 kadın ve 84 erkek katıldı. Beyinlerinde oksijen ve glikoz akışını ölçmek için PET taraması yapıldı. Algoritma kadın beyin yaşının bedensel yaşlarından ortalama 3.8 yıl daha genç olduğunu ortaya çıkardı. Diğer yandan erkek beyinlerinin gerçek yaşlarından 2.4 yaş daha yaşlı olduğu tespit edildi. “Yaşlı” deyince aklınız karışmasın. Olgun değil, yaşlı… Yani kadın beynini çalıştırıyor, zekasını kullanıyor ve çalışan demir pas tutmaz vesaire…

 

Kadın ve erkek beyninin zihinsel işleyişte farklılıklar gösterdiğini belirten Prof. Dr. Sinan Canan, “Erkek beyni beta, kadın beyni son sürümdür” dedi. Prof. Sinan Canan, bu farklılığın anne karnından itibaren ortaya çıktığını belirterek testosteron hormonunun sol beynin gelişimini yavaşlattığını söyledi.

 

Bunlara benzer pek çok araştırma var. Ancak, yaşadığımız olaylara da odaklanmak gerekiyor;

 

Kadınlar olayların birbiri ile bağlantısını hemen saptar. Erkekler ise olaylara ve olayın detaylarına odaklanamaz.

 

Kadınlar erkeklerden çok daha sabırlıdır. Bunda kadınların toplumsal anlamda dezavantajlı bir konumda olmalarının da etkisi vardır. Fakat özellikle ergenlik dönemine baktığımızda kadınların, erkeklerden çok daha çabuk olgunlaştığını herkes bilir. Hatta erkeklerin olgun olması gereken dönemlerde dahi çocukça hareketler yaptığını görmek için zeki olmaya gerek yok. Kadınlar onların çocukça hareketlerine dahi sabır göstermektedir.

 

Yine toplum baskısı göz önüne alınsa da, günümüzde kadınlar artık bu kuramı sallamıyor. Sallamamakla da en iyisini yapıyorlar. Cinselliği ele aldığımızda kadınların erkekler gibi erken boşalma, sertleşmeme gibi dertleri yoktur. Tatmin etme ve tatmin olmayı bilirler. Erkeklerin ise libidoları kadar yüksek performansları yoktur. Çoğu kadın hayatında orgazm bile yaşamamıştır.

 

Cinsellik; beslenmek ve dinlenmek gibi bir ihtiyaçtır. Yerinde ve zamanında yapmak da diğer ihtiyaçlar kadar önemlidir. Nasıl ki sürekli yemek yemiyorsan, sürekli seks yapamazsın. Tabi ki ihtiyacın var. Erkeğin de var kadının da var. Sen ne kadar kabul etmesen de eşit şartlarda ihtiyaçları var. Fakat bu eşitliği erkekler kendisi bozmaktadır. Cinselliği düşünür ve başka bir şeye odaklanamazlar. Kadınlar ise bunu düşündükleri halde kendi işlerine yoğunlaşabilirler.

 

Yalan söylemekte bir zeka belirtisidir. Kadınlar yalan söylediğinde bunu ispat etmek zordur. Çünkü her ayrıntıyı düşünür. Erkekler ise yalan söyleme konusunda beceriksizdir. Çünkü karşındakinin "Yalan" olduğunu anlayamayacağı şekilde yalan söylemek zeka gerektirir.

 

Çoğu erkekten "Her zaman o haklı" sözünü duymak mümkündür. Bu sözü kadınlar için kullanırlar. Peki, kadın gerçekten haklı olduğu için mi yoksa tartışma esnasında kullandığı kelimelere erkeklerin yetişmediği için mi haklılar? Bu durum her ne kadar konuya göre değişse de erkeklerin %80’inin kadına karşı şiddet uygulamasının sebebi, kadınların konuşmasına asla yetişemiyor olmalarıdır. Zeki insanlar aklına güvendiği için fiziksel şiddete başvurma gereği duymazlar.

 

Bunun için herhangi bir araştırma yapılmasına gerek dahi yok, hafıza zekanın en belirgin özelliğidir. Kadınların hafızası oldukça gelişmiştir. Bir şeyi en ufak ayrıntısına kadar hatırlarlar. Az önce tartışma konusuna değindik, tartışmalarda kadının haklı çıkma sebebinin başında hafıza gelmektedir. Kadın kavga esnasında erkeğin bugüne dek yaptığı hataları bir bir sıralar…

 

Kadınlar duygusaldır. Duyguları yüzünden çoğu kez baskılansalar da aslında duygusallık empati kurma yeteneğinin gelişmiş olmasıdır. Empati kurabilmek ise bir zeka belirtisidir.

 

Düşünen insan düşüncelerini aktarmak ister. Aktarma işlemi de genellikle konuşarak yapılır. Hızlı düşünen insan hızlı ve seri konuşur. "Kadınlar çok konuşuyor" evet! Düşünüyorlar ve düşündüklerini de çoğu kez dile getiriyorlar. Böylece çok daha iyi iletişim kurabiliyorlar. İletişim kurmak, düşünmek ve konuşmak birer zeka belirtisidir. Buna örnek olarak, erken yaşta konuşmaya başlayan bebekler zekidir. Erken yaşta konuşmaya başlayan bebeklerin %90’i kız çocuğudur.

 

Erkekler tek bir işe odaklanırken başka bir işi yapamaz ya da başka şeylere odaklanamazlar. Kadınlar ise bir işi yaparken başka bir şey düşünebilir ya da iki veya üç işi aynı anda yapabilirler.

 

Kadın, erkeği çok kolay manipüle edebilir. Oyunlar oynayarak, gözyaşlarını kullanarak, planlama yaparak erkeği dize getirebilir. Entrikalar çevirebilirler. Bu davranışlar "Kötü" olarak nitelendirilse de bunları düşünmek ve planlamak zeka gerektirir.

 

Erkekler her ne kadar fiziksel olarak üstün olduklarını düşünseler de fiziksel olarak üstünlük görecelidir. Örneğin biyoloji… Kadınlar, erkeklere göre biyolojik olarak daha güçlüdür. Daha az hastalanırlar, herhangi bir hastalıktan ölme olasılığı erkeklere göre daha azdır. Kadınların salgıladığı östrojen hormonu, iltihap azaltıcı niteliğe sahiptir. Bu sayede vücuttaki damar yolu sistemini korur. Erkeklerin salgıladığı testosteron hormonu ise birçok ölümcül hastalık için risk teşkil eder ve bağışıklık sistemini düşürür.

 

Arkadaşım kadın çocuk doğuruyor yahu! 9 ay karnında taşıyor, doğururken çektiği sancıların haddi hesabı yok. Bir araştırma da erkeklere doğum sancısı veriliyor ve hiçbirisi bu sancıya dayanamıyor. Çünkü bu sancı bilinen acıların hiçbirine benzemiyor. İstersen verelim erkeklere bir sancı, kimin daha dayanıklı olduğunu anlarız şekerim ;)

 

Söz konusu cesaret olduğunda dahi erkekler kendini cesur diye tanımlıyor. Yav anacım sen daha sevdiğin kadının karşısına çıkıp aşkını itiraf edemiyorsun ne cesareti? Çatıya çıkıp bilmem kaç metre yüksekten atlamak cesaret değil salaklıktır.

 

Erkekler, kadınların zeki olduğunu kabullenemiyor. Ancak olay ego tatmini değil. Bunu kabul ettiğinde hayatında ne değişecek? Yani eşin, sevgilin, kız kardeşin ya da annen senden zeki eee?

 

Her zaman söylüyorum; çok akıllı ve açıkgözlü erkekler olabilirsiniz. Ancak “Kadınlar sizden akıllıdır” dediğimde bozulmayın. Sizlerle, onların aralarında inanılmaz bir yetiştirilme farkı var. Sürekli baskılanan biri bu baskılardan kurtulma yolları arar. Asla laftan anlamayacak geri kafalı ailesine rol keserken diğer yandan onların baskılarından kurtulmanın bir yolu olarak yalana, dolana, entrikaya başvurur. Giderek bu konularda profesyonelleşir.

 

Sizler daha serbestsiniz. Özellikle bu toplumda daha özgür yaşıyorsunuz. Doğal olarak hem kadınların yaptığı pek çok şeye akıl erdiremiyor hem de yaptıkları davranışların, planların çoğu kez altında yatan sebeplerini de anlamıyorsunuz.

 

Ayrıca;

 

Toplumun üzerinde kurduğu baskılara, ayrımcılığa, zorluklara rağmen, kimi zaman şiddete kimi zaman tacize ve hatta kimi zaman tecavüz tehdidine karşı hala yaşabiliyor, korkmadan sokağa çıkabiliyor, boyun eğmiyor, sonuçları ne olursa olsun hakkını savunabiliyor, yaşama tutunabiliyorsan işte o zaman cesaretlisin demektir.