Sadece Bir İmza Mı? Resmi Nikah!


Alt tarafı bir imza” deyip geçtiğin Resmi Nikah, böyle bir dünyada, böyle bir coğrafyada kadının ve varsa çocuklarının güvencesidir. Bunun zorunlu kılınmasına laf edeceğine, önce kendine sonra hemcinslerineADAM” olabilmeyi öğret. Zor bir zanaattır Adam olabilmek. Her erkeğin edinebileceği bir meziyet değildir.

 

Modernleşme adı altında senin gereksiz bulduğun o imza, pek çok kez kadının ve varsa çocukların hakkını koruyabilen tek şey!

 

Dünyada ve özellikle ülkemizde pek çok erkek tüm hakların yalnız kendi cinsine verildiğini, her zaman üstün cinsiyet olduğunu ve canı ne isterse yapabileceğini zannediyor.  Yetmez gibi hiçbir sorumluluk almayacağını düşünüyor ve tüm sorumluluklardan kolayca kaçabiliyor.

 

Kadına değer verdiğini belirten erkeğin bile, illaki cinsiyetçi yaklaşımlarına şahit oluyoruz…

 

Ailenin, toplumun ve hatta okulların verdiği yetersiz eğitime baktığımızda da bu durumu değiştirecek, erkeği bilinçlendirecek bir sistem olmadığını görüyoruz. Hatta aksine tüm bunlar ataerkil düzeni savunur nitelikte. Hukuk sistemi bile… O yüzden erkek, eğitimli olsun olmasın hiçbir şey değişmiyor.

 

Erkek tüm hakları yalnızca kendinde görüyor; istediği yere girip çıkabileceğini, istediği saatte istediği yerde dolaşabileceğini, istediği şeyi giyebileceğini, istediği gibi davranabileceğini, istediğini yiyebileceğini, hatta istediği kadına kolayca el sürebileceğini zannediyor.

 

İlişki iki taraflı olsa bile, ilişkinin genel ve zorunlu sorumluluklarından kaçabiliyor. Kadının duygularını sömürüyor, hayatına karışıyor, ihtiyaçlarını karşılaması için kullanıyor, cinsel birliktelik yaşıyor ve hiçbir şey yokmuş gibi kadını orta yerde bırakıp çekip gidebiliyor. Geriye kendinden ödün vermiş gerek ruhen gerek fiziksel olarak çökmüş bir kadın kalıyor.

 

En kötü yanı ise, bu kadının hamile kalmış olması!

 

Sen ve hemcinslerin cinsel birlikteliğin sorumluluğunu bile almıyorsunuz. Nasılsa hamile kalacak, kürtaj için yer arayacak, o koltuğa oturacak, o acıyı ve vicdan azabını çekecek, içinden bir can çıkacak, yeri geldiğinde ailesine açıklama yapacak olan sen ve hemcinslerin değil… Ya da parası pulu olmadığından ötürü hamileliği devam ettirmek zorunda kalacak, tek başına bir çocuğa bakma sorumluluğunu alacak, gerek toplumdan gerekse ailesinden dışlanacak, kötü gözle bakılacak olan da sen ve hemcinslerin değil

 

Doktora gitse, babasız-nikahsız hamile kaldığı için ayıplanacak, mahkemeye gitse hakkını aramak için hakim soracak “Neden nikahsız ilişkiye girdin?” Sanki tek başına girdi, tek başına hamile kaldı! Ailesine açıklamaya çalışsa başka dert…

 

Pek çok kez bu kadınlar en yakınına bile söyleyemeden tek başına, kimsesiz o soğuk duvarlar arasında kürtaj oluyor farkında mısın?

 

Neden?

 

Senin gibi bir şerefsiz kendi istediğini yapabileceğini sandığından, karşısındaki insanın ne denli zor duruma düşebileceğini umursamadığından, korunmadığından, cinsel ilişkinin sadece kendisine verilen bir hak olduğunu düşündüğünden, hiçbir sorumluluk almağından…

 

Oldu ya bir süre kadına baktın, çocuğa baktın… Fakat bir gün kafana esip gidebilir, bir başkası ile evlenip geride sadece bir kadın değil bir de çocuk bırakmak…

 

Resmi Nikah ÖNEMLİDİR! Aralarında nikah olmadan yaşayan kadın ve erkeklerin geneline baktığımızda çoğu kez kadının hiçbir hak talep edemediğini görüyoruz. Erkek isterse çıkıp gidiyor, kadının elinde ne varsa alabiliyor, kadını aldatıyor, başka biriyle evlenebiliyor, hatta kadını kapıya bile koyabiliyor. Fakat Resmi Nikah, erkeğin tüm bunları yapabilmesine ENGEL oluyor.

 

Türk Medeni Kanunu’ na göre geçerli bir evlilik birliği resmi nikâhla mümkündür. Resmi nikâh yoksa boşanma da söz konusu olamayacaktır. Resmi nikâhlı olmayan eş ayrılma ya da terk etme durumunda boşanma ve boşanmanın feri taleplerinden yararlanamaz

 

Söz konusu olan bu durum bile kadının aleyhinedir.

 

Kısaca şu konuda modernim ayaklarına yatmaktan vazgeç! Senin için o kadının değeri bir imza ile ölçülmüyorsa, “O imza olsa ne?” kafasında bakıyorsan olaya; o zaman madem o kadına değer veriyorsun o imza olmasa ne? Adam gibi at imzanı! Kendini değil sevdiğini koru hem kendinden, hem çevrenden hem de ona yapılacak her tür hakaretten!

 

Dip Not: Olurda bir kadın olarak, böyle durumlarla karşı karşıya kalırsanız; kesinlikle hakkınızı YARGITAY’da arayın! Sürünsün şerefsiz...