Vajinismus Nedenleri!


Muhafazakar toplumlarda baş gösteren en büyük cinsel problemdir Vajinismus! Özellikle kadın dendiğinde cinselliğin ayıp, günah, yasak gibi kelimelerle anılması; çocuk ve genç nesle doğru ve detaylı cinsel bilgilendirilme yapılmaması vajinismusun en önemli temel nedenlerini oluşturmaktadır. Bununla birlikte pek çok kadın bu durumu göz ardı ederek ertelemeye çalışır. Fakat bu sorun zamanla kendi kendine çözülebilecek bir şey değildir.

 

Toplum hurafelerince kadın, ilişkiye girdiğinde bilinçaltı bunun “Ayıp olduğunu düşünür. Ayrıca kendisine çok zarar verebileceği çok ağrı ve acı çekeceği ve kızlık zarından gelişen aşırı kanama nedeniyle hastaneye gitmek zorunda kalabileceği ile ilgili hurefelerle dolmuştur. Fakat bunların hepsi artık patlaması gereken içi boş koca bir balondur. Maalesef yıllarca kadına kızlık zarının çok önemli bir organ olduğu ve çok titizlikle korunması gerektiği mesajı verilmiştir. Bilinçaltı düzeyinde oluşan bu kaygılar nedeniyle tedirgindir ve kendini rahat hissedemez.

 

Başka bir açından konuyu ele aldığımızda ise, cinsel birliktelik yaşadığı zaman partneri beklentilerini karşılayamaz, bilgisizliği de eklenir ve kocaman bir hayal kırıklığı ile kadının cinselliğe olan isteği azalır. Erkekler genellikle kadın vücudu hakkında bilgisizdir. En bilinçli erkeği dinlesen kadın vücudu hakkında edindiği bilgiler %10’u geçmez. Kadının nereden ve nasıl zevk aldığını bilmez ve yalnızca cinselliği kendi istek ve arzuları üzerinden yaşamaya çalışırlar. Cinselliğin sadece erkeğin haz alması gereken bir durum olarak gösterilmesi, kadınların bu konuda ikinci planda olmaları gerektiği gibi kavramlar vajinismusa neden olur.

 

Cinsellik eğitimi ne aile içinde ne de okul ortamında tam olarak verilmez. Her zaman üstü kapalı ve aşılamaz bir tabudur. Fakat bu tabuların altında en çok kadınlar ezilir. Namusla ilişkilendirilen cinsellik her zaman kadının üzerinden süregelir. Kızlık zarının patlaması gibi yanlış bilgiler hem kadına hem de erkeğe virüs gibi enjekte edilir.

 

Baskıcı toplum, ataerkil düzen erkeğin cinsel birliktelik yaşamasına gayet normal bakarken, kadının yaşamasını ayıplıkla nitelendirir. Bununla birlikte cinsel ilişki yaşayan erkeğin, ilişkiye girdiği kadın kötü anılır. Tüm bunlar kadınların cinselliğe olan isteğini azaltır. Evlendikten sonra bile bu durum devam eder…

 

Peki, sorun nerede? Sorun erkeklerin konuya bakışı ve kadınların bilinçaltında!

 

Kızım, bilinçaltını bu saçma sapan düşüncelerden arındır. Sırf sen özgür bir birey olarak cinselliği yaşamak istiyorsun diye sana başka gözlerle bakan erkeklerin çenesini kapamayı bil. Senin hayatına kimse karışamaz. O vücut senin ve sen kiminle istersen cinsel ilişkiye girebilirsin. Tabi ki kendin için seni seven, sana saygı gösteren, seni hor kullanmayan birini seçmen gerekecektir. Bunu da başkaları için değil kendin için yapacaksın.

 

Oğlum, artık silkelen ve kendine gel. Her kadına cinsel obje gibi bakma! Namus kadının bacak arasında değil senin fikirlerinde, düşüncelerinde, bakışındadır. Başkalarının namusuna sahip çıkmak senin ne haddine? Sen haddini bil ve önce kendi namusuna sahip çık! Kadınları cinsel birliktelik yaşadı diye yaftalama. Her kadınla cinsel birliktelik yaşamaya kalkıp sonrada onlara kötü gözle bakmak nedir? Bu nasıl bir adilik! Kadınların cinsellik yaşamasına karşıysan o zaman sende bir kadınla cinsel birliktelik yaşamazsın. Yaşamayacaksın! Bak senin için neler neler üretiyorlar. Git bir tane edin erotik shoplardan!