Bağlanma Sorunu


Benim bağlanma sorunlarım var” Senin bağlanma sorunun yok. Beni çıldırtmak mı istiyorsun? Senin bağlanma sorunun yok!

 

Şimdi; egolarını bir kenara bırakıp, konuyu güzelce idrak ederek okuyacaksın. Bağlanma sorunu, daha birini görüp adını öğrenir öğrenmez bileceğin, dile getirebileceğin bir şey değil. Daha karşındaki insanı tanımıyorsun, huyunu, suyunu bilmiyorsun ki nasıl ona bağlanıp bağlanamayacağının kararını verebiliyorsun? Olura seni kendine bi'bağlar, ipleri eline alıverir; kendi ettiğin lafın altına her gün ezilirsin ;)

 

Bir insanla flört aşamasına geçmek için daha ilk buluşmanızdaBenim bağlanma sorunlarım var” diyorsan, buna bağlanma sorunu denmez. Buna aşağılık kompleksi denebilir, buna ön yargı denebilir, buna korkaklık denebilir. Çünkü bağlanma sorunu ilişkilerin uzun bir süre ilerlemesi sonrasında görülen bir problemdir. Bunda da kişi bağlanma sorunu olduğunun kendisi farkına varmaz, ilişkide olduğu kişi fark eder.

 

·         Korkaklık

 

Daha ilişkiye başlamadan önce ya da aradan bir hafta kadar süre geçtiği halde bağlanma sorunu olduğunu söyleyen kişi korkaklık etmektedir. Çünkü bugüne kadar ilişkilerinde kendisi hep bağlanan olmuştur. Her ne kadar “Bağlanma sorunum var” deyip bunu dile getirse de içten içe çoktan bağlanmış ama bu sözle kendini koruma altına almış gibi hissetmektedir. Tabi bu durum çok trajikomik

 

·         Ön Yargılar

 

Korkaklığın yanı sıra ağzından “Bağlanma sorunum var” sözleri çıkan kişi ön yargılıdır. Karşısındaki kişinin huyu suyu gayet hoşuna gider ama tipinden yargılamıştır ya da tipini beğenmiştir ama huyları konusunda çoktan basmıştır ön yargıyı. Tabi ön yargılı insanlar için çoğu kez bunların önemi bile olmuyor. Çünkü onlar kendileri ile hiçbir zaman barışık olmadıkları için karşısındakinin daha tipini görmeden, huyunu suyunu bilmeden bile ortaya bir ön yargı koyabiliyorlar.

 

·         Aşağılık Kompleksi

 

Aşağılık kompleksi olan kişiler kendilerini her açıdan yetersiz hissederler. Bu yüzden de karşısındaki kişinin ondan üstün olduğunu daha en başında kabullenmişler demektir. Fakat bu kabulleniş sadece içlerinde verdikleri bir savaştır. Yani bunu dile getirmediği gibi çaktırmamak için de elinden geleni yapar. Kendini karşısındakinden üstün göstermeye çalışır ve ağzından o malum sözler dökülür; “Bağlanma sorunum var…