İlişki Uzatmaları Oynuyor!


Bazı ilişkiler bittiği halde devam eder. İki tarafta bunu bilmesine rağmen, uzatmaları oynamaya çalışırlar. Fakat bu bir futbol müsabakası değil, sonuç değişmez! Peki, bittiği halde devam eden ilişki nasıl anlaşılır?

 

·         Eleştiriler sınırı aşmışsa;

 

Kimi noktalarda partnerini eleştiriyorsundur. Muhtemelen onunda seni eleştirdiği noktalar vardır. Fakat tartışmaların boyutları artık saygı çerçevesinden çıkmış, tamamen karşındakinin negatif noktalarına odaklanmış ve artık eleştiri değil hakaret boyutuna gelmiş ise ortada büyük bir sorun var demektir.

 

·         Kendini savunma;

 

Haklı olduğun noktalarda kendini savunursun. Partnerinin de haklı olduğu konular mutlaka vardır ve o da doğal olarak kendini savunur. Fakat artık birbirinizi dinlemeyi bırakıp karşınızda sevdiğiniz kişi değil de bir düşmanınız varmışçasına savunmaya geçtiğinizde işin rengi değişmiş demektir.

 

·         Susmayı seçmek;

 

Artık onu dinlemeyi tamamen bırakmış, ne derse desin susmayı seçmiş, haklı ya da haksız sırf konuyu kapatmak için çaba sarf etmeye başlamışsan ya da partnerin artık sana karşı bu şekilde bir tutum sergiliyorsa, bu ilişki kepenkleri indirmiştir.

 

·         Cinsel hayattan uzak;

 

Cinselliğin bitmesi, özellikle evliliklerde karşılaşılan bir durumdur. Fakat başta evlilik olmak üzere, ilişkilerde, henüz menopoz ya da antropoza girmek söz konusu olmadan cinsel hayat bitmişse, o evlilik, o ilişki de çoktan bitmiş demektir.

 

Bu durumların tümü ilişkinin bittiğini gösterir ve maalesef şu an yalnızca uzatmaları oynuyorsunuz