Kadınları Tanıyalım - Hazmı Zor

 Sana “Kadınları” anlatmak için, onları 5 gruba ayıracağım. Tabi ki istisnalar kaideyi bozmaz ama genellikle onları birbirinden ayırmak için bu ipuçlarına ihtiyacın var. Başlayalım;

 

Hazmı Zor


Geldik en çetin kıza. Zeki ve akıllı kızdır. Her erkeğin harcı değildir. Zaten öyle erkek peşinde de koşmaz bu kızlar. İlla sevgilim olsun onunla takılayım gibi bir amaçları yoktur. Bu yüzden de hayatlarına girecek adamı ölçer, biçer, tartarlar. Herkesi de hayatına almazlar. Kültürlüdür, mutlaka sanat dallarından biri ile ilgilenir, kariyer yapmışsa torpille ya da patronu tavlayarak yapmamıştır.

 

Okulunda, işinde gücünde bir kadındır. Boş işlerle, olur olmaz dedikodularla uğraşmaz. Zaten bu kadının çevresinde de çok fazla kadın göremezsin. Çünkü kadınlarda bu kızları pek hazmedemez. Erkeklerle iyi anlaşabildiği bir gerçektir ama yine de çevresinde erkekleri de göremezsin. Kısaca özetlemek gerekirse, belirli dostlar edinir, işinden gücünden fırsat kaldığında görüşür ama öyle her şeyini anlatmaz kimseye. Sıkıntılarının, dertlerinin üstesinden tek başına gelmeye çalışır.

 

Hayatı yaşamak için bir erkeğe ihtiyacı yoktur. Zaten her işini kendisi yapar, kendisi halleder. Çok zorda kalmadıkça kimseden yardım beklemez. Fakat herkese elden geldiğince yardım etmeye çalışır. Bazen kocaman dertlerini bir kenara bırakır ve küçücük dertleri olan kişilerin ellerinden tutar. Güçlü bir kadındır. Merhametlidir, acıma duygusu vardır. Soğukkanlı gibi görünür ama içi parçalanır. Bu kadını öyle hediyelerle, şebekliklerle, saçmalıklarla değil, ancak sevginle, saygınla ve sadakatinle tavlarsın.

 

Kimi zaman rahat tavırları, bağımsızlıkları onların yanlış anlaşılmasına neden olsa da Hazmı-Zor kız özgürlüğünü bin bir çabayla kazanmıştır. Tabi erkeklerde bunu hazmedemez. Hani kadınlar hakkında bir ton şikayette bulunursun ya, trip atmasın, doğal olsun, alışveriş yapmasın, akıllı olsun, zeki olsun, gözü dışarıda olmasın… Bu sana hayal gibi gelse de bu kadının varlığı erkek teorilerinin çöküşünün en güzel kanıtıdır.

 

Tipleri konusunda güzel ya da çirkindir diye ayırım yapamam, çünkü zaten onların kendisi için de bunun bir anlamı yoktur. İnsanı insan olduğu için severler. Nerede nasıl giyineceklerini iyi bilirler. Akşam yemeğinde muhteşem görünebilir, evde televizyon seyrederken makyajsız görme şansını bulursun ;) Her zaman rahattırlar. Kasılıp, rol kesmezler. Hakkında ne düşünecek olursan ol sadece kendileri gibi davranırlar. Dereyi geçene kadar ayıya, dayı demezler. Bu özellikleri de çoğu aptal erkeğin gözünü korkutur. Erkekler onlarla kolay anlaştıklarında şaşırırlar, böyle bir kadının dünyada var olduğuna inanamaz kesin bir kusuru var derler lakin en büyük hatayı yaparlar.

 

Nadir bulunan bir kadın türüdür ama yok değildir. Eğer aramayı, tanımayı bilirsen bulursun. Bu kız hayatı yaşamayı, öğrenmeyi, araştırmayı, yardımlaşmayı sever.  İlk başta farklı gelebilir, onu anlama güçlüğü çekersin, kafanda “Acaba” ile başlayan sorular vardır. Fakat bu kızın dünyalarına girdikçe, onun dünyanın en güzel kadını olduğunu öğrenirsin. Erkekler anlam veremedikleri şeylerin üzerinde durmazlar ama bu kadının üzerinde durmanı tavsiye ederim.

 

Peki nasıl anlarsın onun o kadın olduğunu? Kendini övmez, övmeye gerek duymaz. Başka biri gibi davranmaz. Neyse odur. Yalanlara başvurmaz. Senin hatalarını yüzüne vurmaktan çekinmez. Kendisine karşı ya da toplum içerisinde başka birine karşı yapılan haksızlıklarda sessiz kalmaz. Seni öne atmaz, ilk tepkiyi veren kendisi olur. İstemediği bir şeyi sırf senin gözüne girmek için yapmaz. Kendi karakteri kendi kuralları ve kendi özel hayatı vardır.

 

Bu kızı her istediğinde bulamayabilirsin. Çünkü okulu, işi bir bakıma geleceğine odaklanmıştır. Eğer sen onun geleceğinde yer edinmek istiyorsan adam olacaksın. Zaten adam olmayan biriyle vaktini boşa harcamaz. Önce düzeltmek, gerçeği göstermek için bir süre sabreder. Sana trip atmaz, açıkça yüzüne söyler. Eğer sen anlamıyorsan, bir bakmışsın çoktan gitmiştir senden.

 

O saatten sonra yalvarsan da ağlasan da fayda etmez. Çünkü ilişkin süresince sana yeterince zaman vermiştir… Kendin olmadığın ve egolarına yenik düştüğün sürece bu kadın senle olmaz. Sana geri dönmez. Bir hatayı ancak bir kere yaparsın. Bu kadını kazanmak kolay ama kaybetmekte bir o kadar kolaydır.

 

Cinsel hayatları belirsizdir. Kimi cinselliği tercih etmezken, kimi yalnız sevdiği ve sevgili olduğu erkeklerle cinsel paylaşımlar yaşar. Yaşına göre, bu sayı değişebilir ama genelde bir elin parmaklarını geçmez. Cinsel hayatında tek taraflı ilişki istemez, tutkusuz ilişki sevmez. Bunu da dile getirmekten çekinmez.  Lafı döndürüp dolandırmaz neyse onu söyler buda senin gözünü korkutur.

 

Bu kadın sadece kendine karşı değil, en başta kadınlara saygı bekler. Eğer kadınlara karşı saygısızsan, onun hayatında bir yer edinemezsin. Ona istediğin kadar saygı duy ama diğer kadınlara duymazsan kıçına tekmeyi basar.

 

Erkekler kadar güçlüdür. Hatta belki de daha fazla… Düştüklerinde senden yardım beklemez, kalkar üstünü çırpar yoluna devam eder. Senden önce nasıl ki her işini kendi yapıyorsa, sen hayatına girdikten sonra da işlerini tek başına yapmaya devam eder. Ona yardım ederek hayatında kalmayı becerebilirsin diğer yandan “Ben bilirim” edalarında erkeklik taslayıp ya da “Nasılsa kendi yapar” diye tembelleşirsen de sana “Elveda” demesini bilir.

 

Kişisel bakımına özen gösterir. Kimi zaman makyaj yapmaz, yani onu makyajsız da görmen mümkündür. Ama temiz ve tertipli kadınlardır. O daha çok suratının nasıl göründüğüne değil mesela, ter kokup-kokmadığına dikkat eder.

 

Tutumludur. Olur olmadık şeylere para harcamazlar. Ekstradan harcadıkları tek para edindiği hobilerdir. Bunun haricinde, kuaförden çıkmamak, süslü kıyafetler almak, makyaj malzemesine dünya para vermek yerine; yardım derneklerine yardımda bulunur, sokak hayvanlarını besler, kimsesiz çocukları ziyaret eder, oyuncak, kıyafet, kitap alır. Sen bunları çok sonra öğrenirsin. Çünkü iyilikler söylenmez.

 

Kendi özel hayatları vardır, senin de özel hayatına saygı duyarlar. “Neredeydin, kiminleydin, o kadın kim?” Gibi soruları bu kadının ağzından duymazsın. Tabi ki arkadaşlarınla dışarı çıkabilirsin, tabi ki yalnız kalma ihtiyacı hissedebilirsin bu senin özel hayatındır. Senin anlattıkların karşısında sana bazı öğütler verebilir ama asla hayatına burnunu sokmaz.

 

Aldatır mısın diye korkmaz. Kıskanıyorum ayaklarına seni kısıtlamaz! Zaten gidecek olan erkek çoktan gider. Gidersen de tam bi andavalsın demektir. Bu kız aldatılır mı ya? Ha aldatırsan da çeker gider, sende bokunla oynarsın. Ondan iyisini bulabilmek için kıçını yırtarsın. Ne fayda?

 

Cebinde paran yoksa sorun yok! Bu kıza söyleyebilirsin. Çünkü zaten seni paran için değil, insan olduğun için sever. Destek olmak için de elinden geleni yapar. Tabi onu kullanmaya çalışırsan, muhtemelen intikamını da alacaktır. Belki de hiç umurunda olmayacaktır.

 

Onu terk edersen ardından ağlamasını sana yalvarmasını bekleme. Onu aldatırsan geri döneceğini düşünme. Hazmı-Zor bir kere giderse bir daha dönmez. Ha; seninle konuşabilir, mesajlarına cevap verebilir. Fakat bunu bir açık kapı gibi düşünme.

 

Sadece şunu bil;

 

Onun kabini kıramadın, onun istediği adam olamadın, umurunda değilsin ya da sadece sana insan olduğun ve senin kalbini kırmamak için yazıyor, konuşuyor. İhtimaller bunlar ama asla bir açık kapı değil. Muhtemelen de bu kadının değerini kaybettikten sonra anlarsın. Ama baştan belirteyim hiç faydası yok. O yüzden yanındayken, seninleyken değerini bilmen çok önemli. Bir daha onun gibisini bulamazsın. Benden söylemesi…

 

Bu kadını bulduğunda "Acaba evlensem mi?" diye düşünme. Hemen evlen. Manyak mısın ya? En başta dediğim gibi, paran-pulunun, tipinin, şeklin-şemalinin, hangi işte çalıştığının bir önemi yok. E şimdi salak olmanın vakti mi? Hiç kaçırma bu kadını. Sonra çok pişman olursun.