Erkekleri Tanıyalım - A Sozik

 Sana “Erkekleri” anlatmak için, onları 5 gruba ayıracağım. Tabi ki istisnalar kaideyi bozmaz ama genellikle onları birbirinden ayırmak için bu ipuçlarına ihtiyacın var. Başlayalım;

 

A Sozik


Evet! Eskiden okul dönemlerinde alay konusu olan şimdilerde ise deli gibi arayıp bulamadığın inekten bahsediyorum. Senin not almak ya da popüler erkeklere ulaşmak için merdiven niyetine kullandığın tip. Muhtemelen şimdi paraya para demiyor… Çünkü okul zamanlarında bu çocuk dersleri asmıyordu, dersi derste dinleyip, arkadaşları ile takılmak yerine geleceğe yatırım yapıyordu. Belki o dönemler popüler olmak istiyordu ama şimdi hiç zannetmiyorum

 

İyi bir üniversite okudu, iyi bir işe sahip oldu ve hala iyi bir adam olmaya devam ediyor. Sosyal hayatının sıfıra yakın olması ve muhtemelen çirkin olduğu için kızların ona yanaşmaması, onu zirveye taşıdı. Sonuçta kazanan o oldu ;)

 

Geçmişindeki aşağılanmalar, hor görülmeler muhtemelen can sıkıcı yaralar açtı. Belki de hala kendini bulamadı. Başarılarına rağmen her zaman mütevazi olmayı bildiği gibi, arka planda kalmayı yeğledi.

 

A-Sozik sevgili edinme konusunda tecrübesizdir. Kendisine biraz ilgi gösteren, birazda geriye çeken, üstünlüğünü bastıran bir kadına kolayca aşık olur. O kadının her tür hareketine katlanır çünkü başka bir çaresi olmadığını düşünür. Yaptığı planlar genel olarak mantıklı olduğu için evliliğe sıcak bakar. Fakat sevgili seçimi yapma konusunda iyi değildir. Çünkü dediğim gibi tecrübesi yoktur ve seçme şansı olabileceğinin farkında bile değildir.

 

Sevgilisi giderse başka birini bulamamaktan ve 40 yıllık bekaretten korkar. Kadın onun için nimet gibidir. Her konuda kolay yönlendirilir. Kısaca, kimi kadınlar zamanını kötü çocuklarla geçirir, eğlenir, gezer, tozar sonrada bu masumların hayatına dalar. Evlenir ve huzur içinde bir ömür geçirir.

 

A-Sozik, evliliğe en kolay ikna edeceğin adamlardan biridir. Fakat arasan de bulamazsın. Bu ve bunun gibi erkeklerin çoğu; genel olarak aile baskısı ile büyümüş, bir an önce zengin koca bulup aileden kurtulmak, okumak ve iş edinmek yerine çareyi kocada arayan, kendi ayakları üzerinde durmak yerine kocasına yaslanmayı ilke edinmiş, kendini zeki sanan, türlü oyun ve planlara sahip, trip üstadı, entrikalar kraliçesi ablalar tarafından kapaklandı… Umarım bu adamın değerini biliyorlardır.

 

Ha oldu ya bulursan böyle birini, kıymetini bilmekle başla ilişkiye. Hayatını düzgün, sakin, mutlu, huzurlu ve aslında sıradan geçireceksin. Tabi sen mahvetmezsen! Onu sıkmana, kıskanmana gerek yoktur. İyi bir aile babası, seni mutlu etmeye çalışan, başını eğip işe gidip gelen bir erkek var karşında! Gerek yok öyle naza cakaya...