Erkekleri Tanıyalım - Komplex Man

Sana “Erkekleri” anlatmak için, onları 5 gruba ayıracağım. Tabi ki istisnalar kaideyi bozmaz ama genellikle onları birbirinden ayırmak için bu ipuçlarına ihtiyacın var. Başlayalım;

 

Komplex Man


UYARI: Denk geldiğinizde kaçın!

 

Babasının limon tarlası olsa ancak bu kadar sıkardı. Her daim kendinden bahseden, olur olmadık her şeyle övünme kabiliyetine sahip, hiç olmadığı halde popüler ve vazgeçilmez olduğunu kanıtlamaya çalışan, kavgalarda 5 adamı yere seren, en yüksek binaların üzerinden atlayıp iki ayağının üzerine düşen, cankurtaran, kadınları peşinden koşturan ve tüm bunların sadece hayal dünyasında gerçekleştirebilen, aşağılık kompleksi Komplex-Man.

 

Bu tipi daha ağzını açar açmaz tanıyabilirsiniz. Sürekli kendisinden bahsetmesi ve övünmesi ile bilinirler. Muhtemelen de övündüğü pek çok şeyi olmayan arkadaşlarının bakış açısına bağlayacaktır. Potansiyel adaya göre bukalemun gibi şekil değiştirir. Çok fazla kızla yatmış, kalkmış günlük ilişkilerin dibine vurmuştur, tabi yersen... Oysaki bildiği tek kız Elizebeth'tir.

 

Tabi bunu adam yerine koyup iki kelam eden kadınların vay haline! Fakat Komplex-Man, bir iki saat içerisinde yaptığı dedikodulardan, attığı havadan, sıktığı yalanlardan sıkılıp kaçmış kadınların tümü ile hayalinde işi pişirmiştir. Güya eski sevgililerinden ve birlikte olduğu (olmadığı) kızlardan bahsetmesinin altında yatan, sana kakalamak istediği durum;

 

Bak güzelim benim peşimden işte bu kadar fazla kadın koştu ve koşmaya devam ediyor. Fakat ben artık gerçek bir şeyler arıyorum. Artık aynı kızlardan sıkıldım. Sen farklısın bu sebeple şu an burada ve seninle beraberim.” Has siktir oradan! Hey yavrum sen bu ayaklarla kimi kandıracağını sanıyorsun ki? Farklılığın yataktaki bitene kadardır, baştan belirteyim güzelim.

 

"Ben çok piçim" diye gezerler ortalıkta. Ortalık malı oldukları da cabası. Unutmayın ki; bir erkeğin annesi neyse, kadınlara bakış açısı da odur. Evet çok piçsin, insan babasının belli olmadığı gerçeğini ancak bu kadar açık ifade edebilirdi. Hayatında kitap kapağı açmamış bu tipleme, kitapları bir tavlama objesi olarak kullanabilir. Sanatsal ve kültürel etkinliklerden yoksundur. Ancak güzel palavra sıkar. Genel kültür yerlerdedir. Kocaman bir boşluktur anlayacağın.

 

Ekleme yapmak gerekiyor ki tam bir abazadır. Başka bir kadının ona kuyruk sallamasına gerek yoktur yanaşması için. Senden üstün olsun ya da olmasın her kadına potansiyel av muamelesi yapar. Fakat pek çok kadın onu avcı değil yavşak olarak görür. Seni aldatmaktan çekinmez. Tabi ona bakan birini bulmak ne mümkün...

 

Potansiyel av muamelesi yaptığı kadınları dikkatle inceler. Ortak noktaları varmış gibi davranır. Kadınına göre, bazen fakirdir bazen zengin. En büyük olaylar döner dolaşır onu bulur. Sorunların, sıkıntıların üzerinden prim yapmayı sevdiği gibi hepsinin altından tek başına kalkmış ayaklarına yatmayı da pek sever. Çok işi vardır ama sana zaman ayırıyordur. Bak bak! Bir işi olduğundan bile şüphe duymalısın.

 

%90 ailesinden biri hastadır, ona bakmak zorundadır ya da kendisi hastadır. Ha evet hasta olduğu doğru ama aklen! Ailesinin yükü sırtındadır, vücudundaki yara berelerin hep inanılmaz hikayeleri vardır. Bazı insanlar için utanılacak şeyler onun için gurur kaynağına dönüşür. Psikolojik sorunlar, hap kullanmalar, hapse giren akrabalar vs. ama bunların hepsi kocaman bir yalan…

 

Komplex-Man hiçbir sorumluluğun altına girmez. Ailesinin yükü sırtında değil aksine ailesine yüktür. Hayatta bir baltaya sap olamadığı gibi sadece saptır. Bu komplekslerin altında ezildiği için kendini olduğundan başka biri gibi tanıtmaya çalışır. Gösterecek bir şeyi olmadığından dolayı çenesine vurur. Bunun anca konuşan ve yalanlar dökülen kocaman çenesi vardır ;) İlk dakika da sana yapışacağını yediremediği için sen uzak durduğunda peşini kolayca bırakır. Haricinde cepte muamelesi yapar. Umutsuz vakadır. Sen evlenmediğin sürece yılda bir kez ramazan pidesi gibi ortaya çıkar ve seni yoklar.

 

Bu tiple evlenmek mi? Kaç kurtar kendini kızım...