Kadınları Tanıyalım - Süpürge

Sana “Kadınları” anlatmak için, onları 5 gruba ayıracağım. Tabi ki istisnalar kaideyi bozmaz ama genellikle onları birbirinden ayırmak için bu ipuçlarına ihtiyacın var. Başlayalım;

 

Süpürge


Süpür-Ge diyerek amacım aşağılamak değil. Burada mecazen bir isim veriyorum. Bunu öyle kafelerde, barlarda göremezsin. O evdedir. Bu kızları sana bulan yakınlarındır. Muhtemelen köyden, eşten dosttan bulunur. Köylerde küçük yerlerde de ufak yaşlarda ne fındıkların kırıldığını da artık bilmeyen yoktur. Zaten 1 hafta Müge Anlı izlemek yeterli oluyor anlamak için. Velhasıl o konulara pek girmeden devam edelim.

 

Oldu ya bu kıza denk geldin, bir akraban bir yakının tavsiye etti buldu. Zaten ben anlamıyorum, sen neden kendin bulamıyorsun ki? Çirkin bir erkek olduğunu düşünüyorsan o halde kendi kıstaslarında birini bulabilirsin. Eh çirkinsen bari huyun suyun güzel olsun, kızlar da desin ki "Bu evlenecek erkek" sen hem çirkin hem puşt olup hem de gözün yükseklerde olursa, kendi tabirinle "Ev kızı" "Köy kadını" "Temiz kadın" saçmalıklarına girersen, bu ayrımı yaparsan zaten senden bir halt olmaz. Kız arkadaş bulamazsın, bulma da zaten. Sen git önce adam olmayı öğren.

 

İyi yönü bu kızın çok bir masrafı yoktur. Kuaföre gitmez. Saçına, başına, bakımına özen göstermez. Öyle ağdaymış mağdaymış neymiş işi olmaz. Kocasına güzel görünmek gibi bir gayesi yoktur. Kocası diyorum, çünkü zaten bu kızla flört ya da sevgililik dönemin olmaz. Evlendikten sonra da zaten yatakta bir ekşın beklemeyeceksin. Çünkü yatıp kalkma amacı çocuk yapımıdır. Haftada bir, ayda bir derken yılları bulur en sonunda kendini karını aldatırken bulursun, gözün dışarı kaymıştır. Başka bir kadını sevsen de boşanmak istesen de bu sadece hayalin olur. Çünkü aile meclisi olarak evlenmişsinizdir. Hiçbir şekilde boşanmazsınız. Aldatmanı da kabullenirmiş gibi görünür.

 

Seni dişi sinekle yan yana görse kıskanır ama sana bunu belli etmez. Ailenin kadınlarına söyler. Onlarda kocalarına söyler. Zaten özeliniz diye bir şey yoktur. Herkes her bokunuzu bilir. Çökerler senin başına. Sonunda da ya adam olur ailene- karına isteksizce önem verirsin ya da verirsin

 

Şimdi şöyle bir gerçek var, bir insan olarak angutların lideri mi olmak istersin, yoksa gerçekten zeki insanların lideri mi? Liderlik yaptığın kitle senin ne olduğunun beyanıdır. İlişkilerde de bu böyledir. Eşin olan kadının angut olmasını mı istersin? Onu rahat rahat kullanabilmek, kandırmak, hiçbir şeye karışmasın aman hayatıma müdahale etmesin, ben her tür puştluğu, pezevenkliği yapayım ağzını açmasın. İşte sen ancak böyle bir kadınla birlikte olabilecek düzeydesin demektir.

 

Belli bir yaşa kadar eğitim görmüşse, görmüştür. Ne ala… Komşularından başka adres-yer bilmez. Öyle gideyim elektrik, su, doğalgaz faturaları ödeyeyim gibi bir derdi yoktur. Zaten sorsan nerede yatırıldığını, nasıl yatırıldığını da bilmez. Kaynanan her gün sizin evinizde olacak, aile işlerinize 7 / 24 karışılacak. İyi yanı, her gün evde yemeğin hazır olacak. Her zaman eşyaların temiz olacak. Evin her zaman derli toplu olacak.