Kızlara Özel



Aydınlık bir gelecek istiyorum bizler için ancak gördüğüm bazı şeyler tüm umutlarımı karartmaya yetiyor. Bunun en büyük nedeni ise çoğu kadının kendine olan güvensizliği ve hemcinslerine beslediği düşmanlıktır. Çok kızıyorum, özellikle de şu hayatta yapılacak onca şey varken bir erkeğin sevgilisi ya da eşi olmak için geldiğini zanneden kadınlara... Bir erkeği elinde tutma gayesi içinde planlar yapan, entrikalar çeviren, gözyaşlarını bir silah, kadın olmayı bir acizlik gibi nakleden kadınlara...

 

Yıllar boyunca Ataerkil toplumda var olan kadınlar olarak birbirimize destek çıkmamız gerekiyor. Hemcinslerimizin gördüğü şiddet, taciz ve tecavüzler canımıza yetmedi mi? Her gün bir kadının “Ölüm” haberini almaktan bıkmadınız mı? Yaşadığımız toplumda gördüğümüz muameleler yeterince can sıkıcı hatta can yakıcı değil mi de hala birbirinize düşmanlık besliyorsunuz? Yapmayın bunları…

 

Koca derdine düşmeyin. Kendinize olan güveninizi hiçe sayıp bir başka kadın, sevgilinizi ya da kocanızı elinizden alır diye korkmayın. Alabiliyorsa, bırakın alsın. Sadakatsiz sevgilinizi, kocanızı alsın ve sizden olabildiğince uzağa götürsün. Kazanan siz olursunuz… Eğer giderse, zaten aldatma potansiyeli varsa hiç sizin olmamış demektir. Erkekler neden bu kadar evliliğe takıntılı değiller? Mantıken onların daha çok evlenmeye ihtiyaçları olması lazım. Çünkü biz kadınlar her işin altından kolayca kalkabiliyoruz. Onlardan her zaman daha akıllı ve daha zekiyiz bunu söylüyorsunuz ama neden o zaman öyle davranmıyorsunuz?

 

Kıskançlığa düşmeyin. Görmemişin sevgilisi olmuş gibi arkadaşlarınızı, dostlarınızı satmayın. Özel hayatınız olduğunu bilin. Sevgilinize sakız gibi yapışmayın. Kısaca yolunda giden bir ilişkinin içine bu tür davranışlar sergileyerek sıçmayın. Şimdilerde hepinizin iyi-kötü işleri kazançları var, kendi ayaklarınız üstünde duruyorsunuz. Çoğunuz okumuş, kültürlü kızlarsınız ama sidikli bir herifin sizi zırıl zırıl ağlatmasına izin verebiliyorsunuz. Ne sebeple evleneceksiniz üzerinize ağırlık yapan bir erkekle? Fazladan bir don daha yıkamak için mi?

 

İlla bir sevgiliniz olması gerekmez. Bir birey olduğunuzun farkına varın. Evet, erkekler pek çok kez zalim. Pek çok kez sizlerin kalbini kırıyor. Ama hepimiz biliyoruz ki, sizler onlardan çok daha zalim olabiliyorsunuz. Hem de elimizdeki kartları açık oynamadan. Bana kızmayın! Şimdi yazacaklarımdan mutlaka kendinizi göreceğiniz ve yine kendinize kızacağınız noktalar olacak;

 

Son zamanlarda kadınlara karşı işlenen suçları görmekteyiz. Bu sebeple haklarımızı daha çok savunur olmamız gerekiyor. Birbirimize daha çok destek vermeliyiz. Kadınlara yapılan bu davranışlar kabul edilebilir cinsten değil. Erkeklerin size saygı göstermesini ve onlarla eşit olduğunuzu kabul ettirmek istiyorsunuz. Lakin her şeyin bir başlangıcı olduğunu unutmamalısınız.

 

En başta oğullarımızı yetiştirmeyi bilmeliyiz. Yetiştirirken tavizlerden kaçınmalıyız. Kadının değerini onları aşılamalı ve aşılarken de aksi bir davranış sergilememeliyiz. Oğlumuzun bir kız arkadaşı olduğunda "O sana layık değil" demek bile kadınları aşağılamaktan başka bir şey değil.

 

Erkekler size laf atarak taciz ettiğinde sessiz kalmak, kenara çekilmek, başınızın belaya gireceğini düşünmek yersiz. Sessiz kalmayacaksınız, bu davranışlar hem size hem de başkasına yapıldığında da ortalığı ayağa kaldırmayı bileceksiniz. Eşinizden şiddet görüyorsanız bunu kabullenmeyeceksiniz. Korkmayacaksınız! Tabi ki, başka birinin eşinden şiddet gördüğünü fark ettiğinizde de o kadına sonuna kadar destek vereceksiniz. Bir bütün olursanız kimse size zarar veremez unutmayın!

 

Sevgilinle ya da kocanla olan ilişkini ele alalım. Erkek bir hata yapıyor sanki bir daha asla onunla barışmayacakmışçasına küsüyorsun. 10 dakika kadar sana yalandan yalvardıktan sonra "Aman... Nasıl istersen" dediğinde bir U dönüş var ki, yolcu için çatışan İstanbul taksicileri bile böyle dönüş görmedi. "Aşkım ama ama ben..." yapma be! Sen böyle olur olmadık her şeye küser, ağzını açıp onun ağzına etmek yerine olayların üzerini kapatırsan, bir gün dünyanın en büyük hatasını yaptığında ve sen küstüğünde o adama bu tavrın koymaz güzelim. Döner dolaşır sana koyar benden söylemesi.

 

Yok mu o gereksiz kıskançlıklar. Be canım biraz kendine güvenin olsun yahu! Gidecekse zaten gider, senin sıkıştırmalarına aldırış dahi etmez. Bağlasan durmaz. Bırak bağlamayı bir kenara başkalarına açık kapı bırakan bir herifle senin ne işin var? "Ben ona değil diğer kadınlara güvenmiyorum" deme bana. Bak yine kadının kadına yaptığı düşmanlık bu! Ne yapsın diğer kadınlar senin götü boklu sevgilini? Başka bir kadının senin sevgilini elinden alacağını düşünmen yalnızca kendine olan güvensizliğindir.

 

Senin sevgilin ya da eşin, “Ben biriyle beraberim” demiyorsa ne bilsin o kadın? Hadi diyelim söyledi, buna rağmen o kadın sevgilin ile olmak istedi. Kadını neden suçluyorsun ki sadece? Aldatan senin sevgilin. Sana sadık olması gereken senin sevgilin ya da kocan… Toplumun ahlak kurallarını bir kenara bırakırsak, o kadının (O kadın) sana karşı bir sorumluluğu yok ki! Tekrar ediyorum aldatmak şerefsizliktir. Kadında olsa erkek de olsa affedilemez! Affediyorsan seni aldatan sevgilini o zaman eziğin tekisin demektir.

 

Ha! O tarz kadına gelince; ulan sen sevgilisi, eşi olan bir erkekle nasıl birlikte olabiliyorsun? Bugün onu boynuzlayan yarın seni boynuzlamayacak mı sanıyorsun? Yapma! Sevgilim dediğin o herifin bir eşi ya da sevgilisi olduğunu unutma ve yaşamak istemediğin bir acıyı başka kadına yaşatma! Bir bakıma da iyi oluyor diye düşünüyorum aslında, böylece sevgililerinizin ya da eşlerinizin ne bok yediğini, nasıl bir hergele olduğunu anlamış oluyorsunuz. Her işte bir hayır vardır derler ya, bunun da hayrı size… Ancak hala sizi ALDATAN herifle birlikte olmayı devam ettirebiliyorsanız hiç ağlamayın

 

Gitsin, bırak gitsinler yahu! Nedir bu kadınlardaki terk edilme korkusu? Başkasını bulamama korkusu? Herifin yemediği bok kalmıyor hala affedebiliyorsun. Boku yiyen onlar, kızan sen ama terk eden onlar oluyor çoğu kez. Peşlerinden koşan, barışmanın yollarını arayıp planlar yapan yine sen. Bayılan sen, ağlayan sen! Yav hiç mi gururunuz yok. Aşkta gurur olmazmış! Hadi oradan. Aşk bunun neresinde? Trip atmayın! Açıkça ifade edin isteklerinizi. Terk edin! Sizi hak ettiğini düşünmüyorsanız, aldatacak potansiyele sahip ise terk edin gitsin. Bir çiçeğe bir çikolataya tav olmayın. Hatta çoğunuzun affetmesi için bu jestlere bile gerek kalmıyor.

 

Herif kendini geriye çektiği anda geri yapışmayın. “Ah erkekler ahkolay lokma olup da ah çeken olmayın güzelim. Erkeğin sizi değiştirmesine izin vermeyin! Yeni biri hayatına girecekse seçici olmayı bil! Sırf sevgiliniz olsun ne olursa olsun diye, evleneyim de gerisinin önemi yok evde kalmış demesinler diye adım atmanın size hiçbir faydası olmaz. Olmayacak da! Unutma; Akıllı kadın erkeğini serbest bırakır, daha akıllı kadın erkeğini serbest olduğuna inandırır.

 

Her şeyde önce de bir kadın olarak diğer kadınlarla empati kurmayı öğrenin artık!