Erkeklere Özel



"Erkekler! O o o of içim sıkılıyor"

 

Konuya erkeklerin bugüne dek dile getirmekten hiç bıkmadığı iki klişe sözle başlamak istiyorum;

 

Kadınları anlamıyoruz” ve “Kadınlar çok konuşuyor” bu iki sözü dile getiriyorsan senin ne kadar mantıksız olduğunun tescilidir. Çünkü mantıken dinlersen, anlarsın! Kadınları anlamak zor değil, zor olan anlayabilme yetisine sahip olmak. Maalesef pek çok üşengeç, vurdumduymaz ve beceriksiz erkek, kendi hatalarının üstünü örtmek adına bu sözlerin ardına sığınıyor.

 

Şöyle bir gerçek var ki; kadınlar duygularını bastırmaktan, sevmekten, aşık olmaktan utanmıyor. Fakat karşılarında her zaman saygısız, sevgiden yoksun, kalp kıran, aldatan erkekleri gördükçe bu duyguları köreliyor. Yani yine bir klişe "Şeytanlaşıyorlar" Artık kendi çıkarlarını düşünmeye başlıyorlar. Çünkü zaten saygı, sevgi ve sadakat beklentilerini erkekler karşılamıyor.

 

"Ben playboy olacağım, tüm kadınlar peşimden koşacak. Yatacağım, kalkacağım, vuracağım kırbacı" yavrum sana çok fazla sezercik filmi izletmişler. Çok ezmişler seni... Düşün bakalım ne kadar süre kadınlar seninle olmayı tercih edecek. Hayat geçiyor ve sen yaşlanıyorsun. O kadınlar senin ne mal olduğunu biliyor. Çünkü kadınlar aralarında pek çok konuyu konuşurlar. Sadece kadınların değil erkeğin de adı çıkar. Senin gibi beş kuruş etmez, nasılsa peşinden koşmaz erkeklerle bir gece geçiriyor, gününü gün ediyor. Sonra o güzel kadınlar o güzel erkeklerle evlenip gidiyor. Sende göt gibi kalıyorsun :)

 

Sana aşık oluyorlar değil mi? Ah canım benim ya cidden bu kadar salak olamazsın. Yine bir klişe olacak ama "Kaçan kovalanır" o seni kovaladıkça sen ona yaklaşmazsın. O da böylece başka erkekleri ölçüp tartacak, adam gibi adam bulacak zamanı kazanır. Sen onun sevgilisi olsaydın, sürekli yanında olurdu, başka erkeklere baktığında da seni aldatmış olurdu. Neden öyle olsun ki? Senin gibi bir şapşal hazırda beklerken... Kısaca çok zor da kaldığında yeniden eğlenebileceği bir mal ile iletişimi koparmıyor. Sen hala "Ben bağlanamam, sevgili olamam" triplerinde takıl ablası ;)

 

Yakışıklı değilsin ama sempatiksin. Sözlerinle her kadını cezp edersin. Of! Ciddiyim birazdan sana acımaya başlayacağım. Bak ben sana açık söyleyeyim; hiçbir kadını cezp edemiyorsun. O kadınla birlikte olana kadar attığın taklalar, yaptığın şebeklikler, kendince edindiğin cool tavırlar, gizemli adam rolü oynamaların tümünü biliyorlar! "Bu erkek tek gecelik eğlencelik" diyorlar. Sen onunla yattığının hesabını yaparken, o çoktan uçup gidiyor. Eskidendi o yalvarmalar. Şimdi kadınlar cin gibi cin

 

Hiç şikayet etme! Bugün bu kadınların pek çoğunun böyle düşünmesinin ve bunu uygulamasının sebebi sizlersiniz

 

Biliyorum, çevrende mühendis gibi görünüp henüz tekniker bile olamamış çok arkadaşın var. Düzeyli bir ilişki içerisine girdiğinde seni alay konusu bile yapabiliyorlar. Peki neden? Hiç sordun mu kendine? Çünkü arkadaş arkadaşın pezevengidir, ekürisidir. Arkadaşların av arkadaşını kaybediyor senin ilişkin olduğunda. Ha bir de senin bir sevgilin olması demek; hım... Ama onlarda bu yok! Onlar bir kadının elini tutamıyor, başını omzuna yaslayamıyor. Yeri geldiğinde onlar Elizabeth'ken, sen... Anladın sen onu!

 

Anlayacağın "Bekarlık sultanlık" değildir. 50 yaşına gelip hala yalnız, bekar, kimsesiz, çevresindeki her erkek evli-mutlu, hiçbir kadının bakmadığı pörsümüş, bir iki sene içerisinde andropoza girdiğinde görürüm ben senin o playboy ayaklarını, bekarlığının sultanlığını

 

Şimdi kafanı ey bak bakalım göbeğin var mı? Sıçtın! Memelerin mi var :D Peki ya kas gücün? Kemik erimen var mı? Uyku bozukluğun? Yorgunluk? Depresif haller? Alkol? Sigara? Bunlardan sadece iki tanesi bile erken andropoza gireceğinin belirtisidir. Peki, bunları yaşarken yaşın kaç? Yanı sıra hormonları bozan, hormonlu yiyecekleri de hesaba katarsak; ölmüşsün, haberin yok. Şimdi yoksa unutma ki zamanla oda olacak.

 

Bir de şu tipler var; temiz kız arıyormuş. Ulan bok çuvalı senin temiz dediğin ne? Senin biraz olsun aklın temiz, namusun temiz olsa bu cümleyi kurmazsın. Bu terimi kullanan genelde kendine “DİNDAR” diyen insancıklar. Ulan dini bilsen-okusan zaten bu cümleyi kurmazsın. Senin gibilere DİNDAR değil DİNCİ denir, YOBAZ denir…

 

Nur Suresi 3.ayette derki;

 

"Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenemez; zina eden bir kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenebilir. Bundan başkası, müminlere haram kılınmıştır.

 

Yani kendin cinsellik yaşadığın halde yaşamamış bir kadın ile evlenirsen cehennemi boylarsın oğlum!

 

Kadınlar, erkekler için yaratılan cinsel objeler değildir. Önce bunu idrak etmelisin. Her kadına ağzını ayırarak bakma, taciz etme ya da ileri gidip tecavüz etme hakkın yok. Önünde iki gram çükün var diye kendini "Adam" bellemeyeceksin. Adam olmak önündekiyle olacak iş değil. Valla bi neştere bakar, haberin olsun...

 

Adam olmak bir cinsellik meselesi değildir. Şahsiyet meselesidir. Adam dediğin kadına laf atmaz. Yine kadına, çocuğa yeri geldiğinde hayvanlara şiddet göstermez. Zorla, onun istemediği bir şey yapmaz. Adam dediğin merhamet ve vicdan sahibidir. İyi niyetlidir, korur, kollar. Sağı da solu da bellidir adamın. Maymun iştahlı değildir.

 

Adam dediğin, anı değil geleceği yaşar. Sadece eğlence peşinde değildir ama eğlenmeyi de adam gibi bilir. Gerek hayatının gerek aile hayatının planlamasını yapar. Hedefleri vardır. Kendisini rahatsız eden konulardan kaçmaz, sorunları görmezlikten gelmez. O konularla yüzleşip şiddet göstermeden, iğrenç yüzünü ortaya çıkarmadan yüzleşir ve çözer. Haksız ise özür dilemesini de bilir, affetmesini de.

 

Adam dediğin hem sorumluluk sahibi olur hem de sosyal olur. Nerede ne yapması gerektiğini bilir. Ne yapılması gerekiyorsa onu yapar. Sözünün eridir, dansöz gibi kıvırmaz, o sözün ardında durur. Adam dediğin gözyaşlarından utanmaz.

 

Adam dediğin sevmekten utanmaz. Sevdiğinden kaçmaz. Onun için mücadele eder, çaba gösterir. Abuk sabuk muhabbetlerin ardına sığınmaz. Üşenmez! Adam dediğin “Kadın olsun yeter” demez. Kadınların kalbi ya da aklı ile oyun oynamaz. Sadece dış görünüşüne bakmaz kendine hayat arkadaşı seçerken. Birlikte olacağı kişinin ona hayat arkadaşlığı yapmasını ister. Tek düşüncesi yatıp kalmak değildir. Bir adam hayat arkadaşı olarak seçtiği kadınla ne zaman ciddileşeceğini ve bir sonraki aşamaya ne zaman geçeceğini bilir. Kendisini ilişkiye verir, üzerine düşeni yapar. Evliliğine” sini duyduğunda götün götün kaçmaz!

 

Kısaca adam olmak zordur. Her erkek bu vasfa erişemez. Kadınlar hayatına kaç erkeğin girdiğini değil, kaç adamı tanıdıklarını hatırlarlar.

 

Bu ayrımı yaptıktan ve tam olarak ne olduğunu öğrendikten sonra, şunu da eklemek gerek “Bir erkeğin annesi neyse kadınlara bakış açısı da odur…