İlişkinin Uzun Soluklu Olmasını Sağlayan İpuçları


İlişkinin devamlılığı esas mıdır? Bir bakıma… İlişkinin devamlılığını sağlamanın da bazı ipuçları var. Bunlar;

 

·         Onunla birlikte iken gözün karşı cinse kaymasın. Onu başkaları ile kıyaslama ve sırf egolarına yenik düşüp kıskandırma çabalarına düşme.

 

·         Amacın şaka yapmak bile olsa hakaret etme. Küçümser tavırları bir kenara bırak. Yerli yersiz küfürler ağzından olur olmadık dökülmesin.

 

·         Ara sıra sessiz ve sakin yerlerde vakit geçirip, birbirinizi dinlemeye odaklanın. O konuştuğu zaman sen, sen konuştuğunda o dinlemeli ve sırf cevap vermek için bir diyalog gerçekleşmemeli aranızda.

 

·         Romantizm pek çok kişiye gereksiz gelebilir fakat ilişkilerde büyük bir önemi vardır. Tutkuyu ve romantizmi asla elden bırakmamalısın.

 

·         Özel günler senin için yeterince önemli olmayabilir. Bununla birlikte ilişkide olduğun insan için de önemli değildir belki. Fakat sen yinede bu günleri hatırlamaya çalış. Sen hatırla, bırak önemli olmadığını sana o söylesin.

 

·         En zor günlerde elinden geldiğince ona destek ol.

 

·         Sorunların olabilir. Fakat şu hayatta sadece senin sorunların yok. Karşındaki insanın sorunları ise senin yaşadıklarının yanında bir hiç olabilir. Ona destek ol ve onun sorunlarının asla az ve yetersiz olduğunu düşünme. Karşındakinin sorunlarını ve mücadele ettiği şeyleri küçümseme. Boşa dememişler her insanın sorunu kendine göre.

 

·         Gününün nasıl geçtiğini sormayı ihmal etme.

 

·         Bir şeye ihtiyacı olup olmadığını günde bir defa sor!

 

·         Uzun bir ilişkinin en önemli anahtarı ise özel hayatınız olduğunu kabul etmektir. Özel alanlara saygı duy. Her saniye dip dibe olmak, sürekli mesajlaşmak, konuşmak ilişkinizin sonu olur. Artık konuşacak, merak edilecek hiçbir şey kalmaz. Bu saatten sonra soğumalar ve ilişkiden sıkılmalar başlar.

 

·         Onun yaşamına, ailesine, arkadaşlarına saygı göstermelisin. Aynı şekilde sende bu saygıyı ondan görmelisin.

 

·         Ona yakışan bir tarzı dile getirebilirsin. Bu onun iyiliğini düşünmektir. Fakat “Şunu giyme!” gibi tavırlarla ancak onu kendinden soğutmakla kalırsın.

 

·         Onun için arkadaşlarını, aileni bir kenara atmamalı herkese dengeli zaman ayırmayı bilmeli ve çok önemli bir şey olmadıkça bu zamandan taviz vermemelisin.

 

·         İlişkinin sağlıklı, kaliteli ve uzun soluklu olması için illa özel günleri beklemeye gerek yok. Ufak tefek el emeği hediyeler, masasına iliştirilecek güzel notlar da canlılığınızı arttırır.