Erkekler Ne İster?



Valla aslına bakarsan kendileri de ne istediğini bilmiyor da... Bir öyle bir böyle olmaktan ne anlıyorlar bilmiyorum desem yalan söylemiş olurum. Neyse o konulara daha sonra gireceğim. Her ne kadar umursamaz, acımasız gibi görünseler de aslında öyle değiller. Geçen gün Twitter'da yazmış biri "Sırlarımızı veriyorsun" diye... Sizde bu kadar anlaşılmaz olmayın bende anlatmak zorunda kalmayayım beyler. Velhasıl neden terk ederler, neden gelecek planı yapmazlar, neden umursamaz davranırlar gibi soruların yanıtlarını beraber inceleyelim.

 

·         Erkek anne olmanı değil, hayat arkadaşı olmanı ister;

 

Erkek arkadaşını kısıtlamaktan, onu çocuk gibi azarlamaktan, neyi yapıp neyi yapmamasını söylemekten vazgeç demek bu! Sen onun bakıcısı ya da annesi değilsin, birlikte güzel zaman geçirmek istediği sevgilisisin. Erkek arkadaşın, sokakta gördüğü havuza atlayıp ıslanmak istiyorsa ya onunla bu çılgınlığı yap ya da bırak kendisi yapsın. Ona “Aman üşütürsün, Yapma beni rezil ediyorsun, Çocuk gibisin” demekten, kendi istediğini yaptığı için ona trip atmaktan vazgeç! Ortak yanlarınız yoksa bırak çocuğu, gitsin kendine ortak paylaşımları olabilecek bir kız arkadaş bulsun, sende kendine kendin gibi birini bul. Şu an yanında olmasa da belki de hiç görmemiş olsa da onun bir annesi var ya da başında onu her konuda uyaran birileri hep oldu. Sen onlardan biri olma.

 

·         Erkek güvenilir ve kendisine destek olacak bir kadın ister;

 

Erkek, sevgili olduğu kadına güvenmek ister. Onu olduğu gibi kabul eden, ondan daha iyisini aramayan, başka bir erkek için onu terk etmeyecek kadını arar çaktırmadan. Eğer buna inanmıyorsa seninle gelecek hakkında planlar yapmazlar.

 

Bir hata yaptığında onu azarlayan, bağıran, çağıran ama dönüp dolaşıpoğlumdur” diyen anneler gibi olmasını istemezler sevgililerinin. “Bitti” dediğinde ardına bakmadan gidebilecek gururlu kadın ister. Küçük hatalarında işaret parmağı suratına dayanmış öğütler alırken görmek istemez kendini. Hele bunu yapan annesi değil sevgilisiyse

 

Erkek kendine destek olabilecek kadını seçerken, senin hal ve hareketlerine dikkat eder. Kendi ayakların üzerinde durabilmene, birtakım şeyleri tek başına halledebildiğine, ona muhtaç ve bağımlı olmak yerine kendine ait özel bir yaşamın olmasına, vaktini nasıl değerlendirdiğine dikkat eder.

 

Parası olmadığında dahi, onunla görüşebilecek, gerekirse elini cebine atıp hesabı ödeyebilecek ama bu sebepten dolayı kendini kötü hissetmeyeceği bir kadın arar.

 

·         Düştüğünde üstünü çırpıp yoluna devam edebilen kadın ister;

 

Hani erkeğe muhtaçmış gibi davranıyorsun ya, yapma! Daha önceden tek başına yürüdüğün avucunun içi gibi bildiğin yolları hayatına o girdiğinde seninle yürümesini bekleme, korktuğun yalanını söyleme. O bir jest yapıp seni bırakmak isterse o ayrı oda onun adamlığını gösterir. Yere düştüğünde nasıl ki tek başınayken ayağa kalkabiliyorsan, o yanındayken de kalk! Mızmızlanıp ilgi bekleme. Hele hele evlenilecek yaşa çoktan gelmişsen şu ağzını büze büze yaptığın bebek taklidinden vazgeç ki gerçekten hiç hoşlanmıyor.

 

Canı yansa bile belli etmeyen hala dik durabilen kadınlardan ol ki zaten o sırada sana yeterince ilgi gösterecek. Bir o kadar da bu duruşuna hayran kalacak. Senin bağımsız, özür, iradeli, kendini bilen, güçlü ve asla yıkılmayacak bir kadın olduğunu bilip gelecekte seninle gireceği zorlukları emin ol sen ne kadar onu umursamaz zannetsen de o bunları düşünüyor olacak.

 

·         Erkek, nerede nasıl davranacağını bilen ve kendisi ile eşit şartlarda mücadele eden kadın ister;

 

Yani; öyle yanında ezilip, büzülmeyeceksin. Her ortamda gerekli gereksiz kıskançlık yapmayacaksın. Elalemin içinde azarlamayacak, trip atmayacaksın, bir şey gözüne çarpıyorsa eve gidince konuşacaksın. Bilmediğin bir konuda bilmişlik taslamayacaksın sırf kendini göstermek için.

 

Çok nadirdir kadının yanında sessiz kalmasını, ardına sığınmasını, kendinden düşük seviyeli, ezilip-büzülen, kültürsüz olmasını isteyen erkek sayısı. Onlarda %100 davarlardır, kendine güvenmeyen erkeklerdir. Onlardan da uzak duracaksın.

 

Hakkını savunan, kendini koruyabilen, özgür bir kadın olursan, o da sana hayranlık duyacaktır ve tüm bunları kabul ederek sana olan saygısı artacaktır.

 

·         Kendine güvenen ve olur olmadık güvensizliklere düşmeyen bir kadın ister;

 

En başta kendine güvenin yoksa erkek arkadaşını diğer kadınlar konusunda sıkmaya başlarsın. Çünkü birinin onu gelip elinden alacağından korkarsın. Eğer biri onu senden alabiliyorsa hiç senin olmamış demektir, acizliğin lüzumu yok. En başta kendine güveneceksin, ki kendine güvenmen için de kendini her zaman geliştiriyor olman gerek.

 

Bağlasan durmaz, diye düşündüğün erkeklerden uzak duracaksın. O zaten kendini kaybetmiş, arayıp bulmaya gerek yok. Kıskançlıklarını bir kenara atacaksın. Erkek arkadaşları ile dışarı çıkmak istiyorsa bırak çıksın. Onun kendine ve arkadaşlarına zaman ayırabilmesine izin vereceksin. Kukumav kuşu gibi 7/24 senin dizinin dibinde oturamaz. Onunda kendine ait özel yaşamı olmalı. Siz, hayatınızı birleştireceksiniz sadece, yapışık ikizler değilsiniz.

 

·         Yapmadığı ya da yapmayacağı şeyler yüzünden onu yargılamayan bir kadın ister;

 

Yapmayacağı şeyleri başına kakmak, ona her an bir şey yapacak gibi davranman yani; Hiç aldatmayan bir erkeğe sürekli aldatıyormuş muamelesi yapıp kıskanmak onu aldatmaya iter… Kısaca eşeğin aklına karpuz kabuğu!

 

·         Erkek kendisi için arkadaşlarını bir kenara koyan, tabiri caizse satan kadından haz etmezler;

 

Evet, çoğu belli etmez ama sen ona daha da yakınlaştığında sana karşı soğuduğunu hissettiğinde bil ki sebebi yarı yolda bıraktığın arkadaşlarındır. Erkekler arkadaşlıklarına konusunda kadınlara oranla çok daha fazla bağlıdırlar. Arkadaşlık ve dostluğun önemini kadınlardan çok daha iyi bilirler. Toplumdaki erkeklerin %10 u bir kadın için arkadaşlarını satarken bu oran kadınlarda %80’dir.

 

Erkek, senin arkadaşlarından vazgeçtiğini gördüğünde bir gün ondan da vazgeçebileceğini düşünür ki bu doğrudur. Yanı sıra bunu yapan kadınlara denk geldiklerinde irkilirler, çünkü bilirler ki aynı şeyi ondan da yapmasını isteyeceksin. Sen arkadaşlarını bırakırken kendi istek ve arzunla bıraktın çünkü arkadaşlıktan bir bok anladığın yok. Onlar senin çevrende sen sevgili bulana kadar tuttuğun avlanma yandaşlarındı, sevgilinden ayrıldığında avunma duvarın ama erkek arkadaşın, dostlarını böyle görmez. Gerçekten arkadaşlık ve dostluk ederler. Ha onlarda avlanır ama av arkadaşlıklarını bir kenara atmazlar…

 

·         Kendisi gibi olamayan, sürekli rol kesen kadından kolay sıkılır;

 

Onun sevdiği şeyleri yapıyorsun ama ne kadar zorla gülümsesen, eğlenmiş numarası yapsan da o bunlardan hiç hoşlanmadığının farkında. Seninle gerçekten bir şey paylaşmak istiyor, yalandan değil. Mesela futbol aşığı bir erkeği etkilemek için futbola bayılıyormuş, izleyip anlıyormuş numarası yapma. Evet, bazen çok salak olabiliyor ama şu an değil.

 

Ayrıca senin gibi olmayan senden tamamen farklı bir erkekle senin ne işin var? Ne paylaşmayı bekliyorsun? Birbirinizi bunaltarak, birbirinizin isteklerini karşılamaya çalışarak nereye kadar götüreceksiniz bu işi. Sana birebir kendinle aynı olan birini bul demiyorum zaten bu imkansız ama hiç değilse fazla ortak noktalarınız olsun. Yani kısaca sırf erkek arkadaşım olsun diye erkek arkadaş edinme!

 

·         Anlamaya ve dinlemeye açık, faaliyetlerine eşlik edecek bir kadın arar;

 

Erkek arkadaş seçerken “Aman yakışıklı, aman ne olursa olsunda erkek arkadaşım olsun” tavırlarını bir kenara bırak. Onları tanı ve ortak noktalarının olduğu bir adam seç kendine. Kendinden tamamen farklı bir erkekle birlikte olursan bir süre sonra konuşacak, yapacak bir şeyiniz kalmadığı gibi birbirinize olan saygınızı da kaybedersiniz. Ortak paylaşımı olmayan insanlar birbirine yakınlaşamazlar. Bu da tez ayrılık getirir. Örneğin; erkek arkadaşınızı tanıdığınızda barlarda gezmeyi seven, her cumartesi gününü böyle geçiren bir adam. Sen bunu başından beri biliyorsun, bu huyunu sevmiyorsun diyelim ama yinede onunla birlikte olmak isteyip onu bu alışkanlığından mahrum bırakmaya çalışırsan onu kaybedersin. Sen barları sevmek zorunda değilsin ama onun gitmesine engel olmak demek onun hayatına karşı yaptığın tecavüzdür.

 

Yanı sıra “Kendi gibi kadınları isterler” dediğim şey tam da bu. Yani her cumartesi deli gibi eğlenmek istiyorsa sende onunla eğleneceksin (zorla değil, senin de istediğin bir şey olması lazım bu). O yüzden kendiniz gibi erkeklerle birlikte olun.

 

·         Kendisiyle utanıp sıkılmadan, başım ağrıyor gibi bahaneler bulmadan, kusurlarını örtmeye çalışmadan, tutkuyla sevişecek kadın ister;

 

Kendine güven! Aşırı makyajlar yapıp, son tutamına kadar tüylerini alıp şekiller vermene, aşırı seksi kostümlere bürünmene gerek yok. Evet bazen ufak jestler olabilir. Bil ki seninle bir şeyler yaşamak istediğinde senin o an makyajlı ya da makyajsız olmanın, tüyün var mı yok mu, altında nasıl bir çamaşırı var seksi mi? Onun için bunlar önemli değil. Kafasında sadece o an seks düşündüğü için değil. O an belki de o en doğal halinle ona seksi ve cazibeli geliyorsun zaten. Kilolarını kapatmaya, tüylerini örtmeye, yorgan altların saklanmaya, başım arıyor bahaneleri yapmaya gerek yok. O seni olduğun gibi sevmek istiyor.

 

Konu cinsel paylaşımlar olduğunda yalnızca erkeklerin pek azında sınırlar vardır. Sende kendin için belli sınırlar oluşturacak, bunlarla yetinmesini bizzat sağlayacak her istediğini yapmayacaksın. Bu ilişkinin karşılıklı olduğunu kesin kez bilmesi gerekiyor. “Şunu asla yapmam deyip yaparsan onun sana olan saygısını kaybedersin. Bu yüzden en başından esneklik payını hesaba katarak sınırlarını çiz ve erkeğine sevişmeyi bir ödül gibi sunmaktan da vazgeç. Çünkü biliyoruz ki sende istiyorsun.

 

·         Erkek kendisini, orasını burasını açıp cezp ettiren kadın değil aksine zekasıyla, konuşmalarıyla, fikirleriyle kendine bağlayacak kadın ister;

 

Erkekler kadınlara cinsel obje olarak bakıyorsa inan bunda kadınlarında kabahati var. Erkekleri cinsellikle yola getirmenin kolay olduğunu sanıyorsan, yanılıyorsun. İlk başlarda bunu başarabildiğini düşünsen de zaman içerisinde sadece “o iş” için aranan bir kadın olduğunu göreceksin. Sonrada “Sevgilim bana cinsel obje muamelesi yapıyor” demeyeceksin.

 

Erkeğin gelecek planı kurduğu kadın seksi ve aptal değildir. Sende aptal değilsin. O yüzden bu rolü bir kenara bırakalım ve devam edelim. Zekanı ve aklını o keşfetsin.

 

Erkek, umursamaz görünse de geleceğini düşünürken; senin paranı nasıl harcadığına, hesap yapabilmene, zor şartlarda verdiğin kararlara, bunlarla baş edebilmene, ürettiğin fikirlere dikkat eder. Kendi fikir ve düşüncelerini bağırıp çağırmadan, döndürüp dolaştırmadan, kısa ve öz bir biçimde ifade edebilen kadınların akıllı ve zeki olduğunu bilir.

 

·         Erkek yapacağı şeylerden vazgeçmeyen, azimli, zamanını ve kendini kontrol edebilen kadın ister;

 

Kız arkadaşlarınla buluşacaksın ve 3-4 saat oturacaksınız belli. Fakat erkek arkadaşın seni aradı diye 1 saat sonra o ortamdan kalkıp erkek arkadaşının yanına gidiyorsan, ciddi anlamda sende bir sorun var güzelim. Sen sevgilini sevmiyorsun, sen ona bağımlı yaşayan bir asalaksın.

 

Aklında güzel planlar var ve işleve koymak istiyorsun ama bunun için hiçbir çaba göstermiyorsun, kendini zorlamıyorsun, azmetmiyorsun ve sonunda vazgeçiyorsun. İnan seni takip ediyor ve biliyor ki bugün vazgeçen kadın gelecekte zorda kaldığında benden de vazgeçer.

 

Buluştunuz, saat sekiz de kesin evde olman gerekiyor ama sen onun yanında bu saati aksatıp-uzatıp sonrasında ailene yalan söylüyorsan her ne kadar sanaKal” diye ısrar etmiş olsa da onun gözünde bitersin.

 

Çünkü bilir ki yarın bir gün geç kalırsın, ona yalan söylersin, onu da ertelersin, ondan da vazgeçersin. Kısaca zaman kavramını bilmen gerekiyor.

 

·         Ne istediğini kısa ve öz dile getiren kadın ister;

 

Daha önceki konularda da geçti bu örnek. Dolandırmadan, bağırıp-çağırmadan, nazlanmadan, gereksiz triplere gitmeden, mızmızlanmadan, cezp etmeye çalışmadan. Ne istiyorsan direk onu söyle!

 

Kendi kendine anlamasını bekleme! Sevgilin Peygamber değil, vahiy inmiyor. Ne istediğini bilmeyen kadınlardan hele hiç haz etmez. Zaten ne istediğini bilmeyen insan doyumsuzdur, gözlüdür, kararsızdır.

 

·         Onu geçmişi ile yargılamayan, eski sevgililerini konu etmeyen kadın ister;

 

Geçmişini bir kenara bırak. Şayet "Eski sevgilileri hakkında kötü konuşmalar yapmıyorsa" Çünkü bir erkek bunu yapıyorsa karaktersiz ve seviyesizdir. Velhasıl önceki sevgilileri, ilişkileri seni hiç ilgilendirmiyor. Şayet bir konuşma esnasında kendi isteği ile anlatıyorsa, o zaman dinle. Sana tavsiyem dikkatle dinle. Kıskançlık triplerine girmeden önce düşün. Bitme sebeplerinden dersler çıkar. İşte o zaman "Bordo Bereli" olursun.

 

·         Ardına bakmadan gidecek kadar gururun olsun ister;

 

Hata seninse özrünü dilersin affederse eder. Büyük hatalarda ise affetmiyorsa önünde diz çökmenin manası yok. Seni terk edecekse ne kadar diz çöküp ağlasan da affetmeyecek ve sadece kendini rezil ettiğinle kalacaksın. Ayılıp-bayılmanın anlamı yok. Affettiğinde ise “Zafer kazandım” zannetme, sadece gözünde düşüşe geçtin…

 

Tabi ki üzülebilir hatta acı çekiyor olabilirsin ama git evine istersen böğür ama biraz gururlu ol ve ona mesaj atmayı, aramayı bırak.

 

Hele, hata erkek de ise senin onu terk etme vaktin çoktan geçmişse hala onunla olup yüzsüzce, hatalarına hata katmasını bekleme. Onu her koşulda affedebilen bir kadın olduğunu düşünüyorsa emin ol ilk fırsatta o seni bırakacak.

 

Genel olarak erkek sizin malınız değil. Pek çok plan ve timsah gözyaşları ile elinde tutmaya çalıştığın erkek elinden uçup gidecek.  İlişki dediğin saygı, sevgi ve sadakatle olur. Çıkarlarla, planlarla ya da programlarla değil. Sen kendin olamadığın ya da o senin yanında kendisi olamadığı sürece iş evliliğe dahi gitse bitmeye mahkumdur.