İlişkide Kişilik Değiştirme



Hım! Nedir şimdi bu “İlişkide kişilik değiştirme” olayı? Bu konuya pek çok kez farklı konularda değindim ve değineceğim. Fakat anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az. Cuk! Oturdu bence… Hadi şu “Anlamayanlar” grubu için konuyu geniş çaplı ele alalım da bilgilensinler…

 

Sevgili Anlamayan;

 

Şimdi tatlım sen ilişkiye ilk adımı atıyorsun, ondan sonra flörtünün üzerine düştükçe düşüyorsun, düştükçe düşüyorsun. Ne zamana kadar? Aklınca “Avucunun içine” alana kadar… Efendim sabahın köründe “Günaydın” mesajları, günde üç kere “Nasılsın?” diye sormalar, “Şöyle farklıyım, böyle farklıyım” diye kimseye benzemediğini kanıtlamaya çalışmalar…

 

Kısaca öyle bir “Rol” kesiyorsun ki, kendi öküzlüğünün dışına öyle bir çıkıyorsun ki gören de seni hep böyle zannediyor. Daha doğrusu “Zannettiriyorsun” ama işte tüm bu çabalarının sadece “Onuavucunun içine almak için yaptığın, ilişki ilerledikten sonra ortaya çıkıyor.

 

Tabi ki günde üç sefer “Nasılsın?” diye sor, demiyorum. Fakat kesintiye uğradığı zaman bu mesajlar, sendeki “Değişim” ortaya çıkıyor. Aslında bu değişim değil. Özüne dönüyorsun. Bir nebze köprüyü geçene kadar ayıya, dayı hikayesinin benzeri. Kötü bir durum aslında… Yani insan neden başında kendi gibi olamaz? Kardeşim “Öküzsen öküzsündür” bunun lamı cimi yok!

 

Düşünüyorum, insan bunu neden yapar? Neden önce kendini farklı ve eşsiz göstermek için kıçını yırtıp sonrasında “İlgisizmiş” triplerine girer? Ne yani onu avucunun içine aldınOhrahat mısın artık? Sittin sene seni bırakamaz mı? Bence o kadar kendine güvenme!

 

Hani diyorum ya, ilişkilerde bir süre sonraSen değiştinler” başlar; oysa değişmemiştir sadece başında rol kesmiştir… Arkadaş rol kesmeye meraklıysan yazdırayım seni bir kast ajansına takıl yani! Niye bir insanın duygularını suiistimal etmeye çalışıyorsun. Her zaman söylerim “Bir insanın duygularını suiistimal etmek ezikliktir arkadaş!” Tabi aynı zamanda da bu işin içinde büyük oranla “Karaktersizlik” mevcut…

 

Eh sen öncesinde “Canımlar, Cicimler, Günaydınlar, Nasılsınlar” diye flörtünün içine düşüp, ilişki ilerledikçe tüm bu davranış şekillerini bir kenara bırakıyorsan sende bir “Karaktersizlik” durumu var demektir. Bunları yapmayacak kişi daha en başındaBen öyle şeyler yapmam” der, karşısındaki kişi de onun bu huyunu kabul ediyorsa eder. Etmiyorsa da yapacak kişiyi bulur, mutlu mesut geçinir giderler.

 

Benden sana tavsiye “Değişme” kardeşim! Önce sen kendini olduğun gibi kabul et. Neyi yapıp neyi yapmayacağına, ne kadar ilgi gösterebileceğine net bir şekilde karar ver. İlişkinin başında kul-köle, ilerlediğinde burnun dikine gidersen, ardına dönüp “Acaba takip ediyor mu?” diye baktığında kimseyi göremezsin. Bulamadığında da onu suçlamayacaksın!!!

 

İlişkinin başında nasıl bir insansan öyle devam edebilmelisin. Eğer kestiğin rol sana ağır geliyorsa, rol kesmeyeceksin. Kimse seni bu öküzlüğünle kabul etmiyorsa, o zaman sorunun köküne inecek, kendini gerçekten değiştireceksin.  Karşındaki insanı bir rutine alıştırıyorsun, sonra bu rutinden vazgeçiyorsun, dönüp sanaNeden?” diye sorduğunda ise bambaşka tavırlar sergiliyorsun.

 

Onu bu rutin olaya alıştıran kim? SENSİN!

 

Bırakın arkadaş artık “Rol” kesmeyi, biraz kendiniz olun. Sonrada mıyıklanmayınBenim ilişkim neden bitiyor?” diye. Kuramıyorsun ki bitsin…