Aşktan Korkma, İtiraf Et!



Aşktan ve aşık olmaktan kim korkar? Ben sana söyleyeyim, ezik olan insanlar korkar ve korkmakla yetinmeyip kaçarlar. Bunun altında yatan en büyük sorun ise reddedilmeyi hazmedememektir. Karşındaki kişinin seninle aynı duyguları paylaşmıyor olmasından, güya rezil olmaktan, seni bir daha görmek istememesinden korkarsın. Çünkü tam bir eziksin!

 

En başta kendine duygularını itiraf etmelisin. Çünkü sadece aşık olduğun kişiden değil aynı zamanda kendi duygularından, kendi benliğinden ve kendi kişiliğinden de kaçmaya çalışıyorsun. Ne büyük acizlik… Kendini kandırmaya çalışmak ne korkunç bir his. Olgun ve erdemli bir insan neden kendini kandırmayı seçecek kadar aciz olabilir ki? Karşındaki kişi her kim olursa olsun, önce kendi duygularınla yüzleşmeli ve bu duygularını kabullenmelisin. Daha sonra karşındakini değerlendirirsin

 

Bırak şimdi egolarını bir kenara… Onu düşünürken ne hissediyorsun? Bu duyguları ne sıklıkla hissediyorsun? Ve son olarak o sana ne ifade ediyor? Tüm bunlarla yüzleşmeli ve artık aşık olduğunu önce kendine itiraf etmelisin. Gerisi zaten çorap söküğü gibi gelecektir.

 

Biliyorum; bu itirafın sonunda neler olabileceğini her haliyle düşünüyorsun. Daha çok en kötü senaryolar geçiyor aklından. Neymiş efendim “Ya kabul etmezseetmesin… “Ya beni bir daha görmek istemezse” böyle aşık aşık peşinde dolanıp arkadaşıymış gibi davranmak itiraf etmekten daha ezikçe daha rezil bir durum değil mi? “Ya rezil olursam” Allah aşkına be kardeşim; sen neyin kafasını yaşıyorsun? İnsan birine ona aşık olduğunu söylediği için rezil olur mu? Aksine söyleyecek cesareti olmaması daha büyük bir rezillik…

 

Aşık olduğun kişinin seni rezil edeceği gerçeği de aklından geçiyor tabi… Sırf sen duygularını dile getirdin diye bu kişi seni rezil edebilecek kapasitedeyse zaten siktir et. Kendisine aşık olan birini rezil edecek kadar ezikse, ne seni ne de senin aşkını hiçbir şekilde hak etmiyor demektir.

 

Aşkını itiraf edeceksen, lafı dolandırmayacaksın. Kendini kandırmayacaksın. İma etmeyi bir kenara bırakacak, kaçan kovalanır gibi boktan oyunlara düşmeyeceksin. Çık artık şu ego manyaklığının içinden, aşağılık kompleksli biri değilsen… İlgisizmiş gibi davranma boş yere. Açık ve net ol!

 

En kötü senaryoları düşündüğünde; reddedilirsen elin ayağın birbirine dolanmasın. Çirkinleşme, basitleşmeBaşka denizlere yelken açma ve en önemlisi aşıksan sakın ama sakın vazgeçme!

 

Unutma vazgeçen kişi her zaman hayatı boyunca kaybetmeye mahkumdur. Şu hayatta kazanmaya oynamalısın ki kazanasın. Bir insan aşkta kaybediyorsa, duygularını es geçiyorsa daha en baştan kaybeder. Aşktan korkmak demek hayattan korkmak demek ve hayattan, yaşamaktan korkanlar daha şimdiden 3 kere ölmüştür, ağlayanı yoktur.

 

Her ne kadar sen kendini “Aşık olmadım” bahaneleri ile kandırsan da neyin ne olduğu bal gibi ortadadır. Sen “Şöyle alakasız davranırsam böyle bunu yaparsam olmadığımı gösteririm” derken aslında tüm bu hareketlerinolduğunu” gösterir. Çünkü bu duyguları yaşayıp saklamaya, gizlemeye çalışan her insan seninle aynı tepkileri veriyor emin ol!

 

Yaptığın eylemlerle sadece kendini ötekileştirir, kendini kandırır ve her zaman kaybetmeye mahkum olursun...