İlk Buluşmada Karşındakini Anlama Rehberi


·         Buluşmanın yerine ve saatine odaklan;

 

Buluşmanın nerede, saat kaçta yapılacağı önemlidir. Şayet seniEvine” davet ediyorsa ya da “Buluşma saatini geç bir saate almaya çalışıyorsa” ne o buluşmaya git ne de onunla bir daha muhatap ol! Sana saygısı olan ve seninle ilişki yaşamaya niyeti olan kimse, seni ilk buluşmada evine davet etmez ya da buluşmayı geç saatlerde yapmaz! Ayrıca sana nereye gitmek istediğine dair fikir sorar…

 

Dip Not: Özellikle erkekler ilk buluşmada “Evden almayı” teklif etmelidir. Fakat ikinizin de ilk buluşma yerine toplu taşıma ya da kendi aracınızla gitmeniz daha mantıklı olacaktır. Buluşma bitiminde erkek, kadını ya evine bırakmalı ya da bineceği toplu taşımaya kadar eşlik etmelidir.

 

·         Buluşmaya tek başına gelmesi gerekiyor;

 

Buluştuğunda yanına birini getirmiş ise ister kadın ister erkek olsun bunun sana yapılan bir saygısızlık olduğunu unutma. Niyeti başka olmayan, kendine güvenen kimse ilişki yaşamayı planladığı biriyle ilk buluşmasına arkadaşını getirmez.

 

·         Seni dinliyor mu?

 

Konuşman sırasında seni dinleyip dinlemediğini anlaman önemlidir. Bir önceki konu hakkında ona soru sor, şayet tıkanmadan cevap veriyorsa seni dinliyor demektir. Bu ona artı puan kazandırır.

 

Sen bir şey anlattığında hemen ardından “O ne ki?” gibilerinden kendi başına geleni anlatmaya başlıyorsa bil ki bundan bir bok olmaz…

 

Konuşurken senin sözünü kesiyorsa, ilişkin boyunca da hep sözünü kesen, söylediklerine önem vermeyen, seni dinlemeyen biriyle olacaksın demektir. Gerek yok! Sen sana saygı duyulmasını hak ediyorsun. Neden çünkü sende onu dinleyip saygı duyacaksın!

 

·         Kendini övüyor mu?

 

Konuşma sırası ona geldiğinde kendini övüyorsa, yol ver gitsin. Kişi kendini övmez, onu çevresindekiler övmelidir. Mütevazi insan ol ve mütevazi insanlarla birliktelik düşün!

 

·         Yalan söylüyor mu?

 

Konuşmalarında yalan ya da abartmalar olduğunu düşünüyorsan muhtemelen haklısındır.

 

Bugüne dek kimseyi bulamadığı gibi saçmalıklar da seni kandırmasın. Bu kimseyi kendisine layık görmüyor demektir. Zaten ilişkilerinden ve eski sevgililerinden bahsetmeye başladığında, onları sana kötülüyorsa; bil ki günün birinde seni de başkalarına kötüleyecektir.

 

·         Sana ne tür bir teklifle gelmiş;

 

Sana açıkça “Günü birlik seks ilişkisi yaşayalım” ya da “Ben çok yaşadım” gibi tabirlerde bulunuyorsa; defolsun gitsin göt! Ahlaklı ve erdemli biri, özellikle ilk buluşmada “Seksmuhabbeti yapmaz. Karşısındakini tanımaya odaklanır.

 

Peşinden çok kişi koşuyor tavırlarında ise aldanma, şimdi neredeler peki onlar? Hadi canım hadi! Zaten böyle bir şey dahi olsa, sana söylemesi en büyük yanlış…

 

Papaz her gün aynı pilavı yemez” triplerinde ise, kendisine papazla işin olmadığını hatırlat kendisine… Bunu sana diyen kişinin anası ile babası bilmem kaç yıldır evli. Boş hikayelerle ve boş insanlarla işin olmasın. Kalk git!

 

Benim bağlanma problemlerim var” diyenden uzak dur! Bağlanma problemi diye bir şey yoktur. (bkz. Bağlanma Sorunu) Bu da bir önyargıdır. Seni tanımıyor ki; sana bağlanıp bağlanmayacağını daha en baştan kestirmesi mümkün değil. Bu alenen "Seni kullanmak istiyorum" demekle aynı şeydir.

 

·         Konu evliliğe gelirse;

 

Oldu ya konu evliliğe geldi. Daha en başındanBen asla evlenmem” diyorsa; onun hala olgunlaşmamış, yeni yetme olduğunu bil. Kişi şu an için evlilik düşünmüyor olabilir fakat bu zamanla olmayacağı anlamına gelmez. Kesin yargılı olan insanlar salaktır. Hiçbir olgun ve aklı başında insan, bu tip konularda “ASLA” kelimesini kullanmaz. Çünkü kimin hayatında ne tür gelişmeler olacağını bilemeyiz. Şayet bu kişi sana kesin bir yargı ile asla diyorsa, yalnızca senden faydalanmaya çalışıyor demektir. Senin tanımaya hiç niyeti de yoktur.

 

·         Davranışlara DİKKAT et;

 

Genel konuşmaları geçtik. Şimdi sıra geldi sen konuşurken ki bazı davranış şekillerine;

 

         Sen konuşurken yüzüne, gözlerine bakmak yerine etrafına ya da başka yerlerine bakıyorsa,

         Umursamaz bir tavır içerisindeyse,

         Buluşmanın daha en başında mutlu gibi olmak yerine sıkıntıları varmış gibi davranıyorsa,

         Gördüğü bir arkadaşı ile ya da garsonla samimiyete girip sen orada yokmuşsun gibi sohbet ediyorsa,

         Sürekli telefonu ile oynuyor, mesajlaşıyor ya da uzun telefon konuşmaları yapıyorsa,

 

Kalk git!

 

·         Sarhoş etmeye çalışıyor mu?

 

Daha ilk buluşmada seni sarhoş etmeye çalışıyorsa, yakınlaşma girişimleri varsa, evine ya da otele davet ediyorsa, konuyu cinsellikten açıyorsa daha fazla onu kaile almana gerek yok demektir. Salla gitsin!

 

·         Buluşma sonrası davranışlar;

 

Son olarak 3 gün ve 1 hafta kuralı geçerlidir. Sana üç gün içerisinde mesaj atmıyorsa 1 hafta içerisinde buluşma tahin etmiyorsa, o kişi zaman kaybından başka bir şey değildir. Bu yüzden sadece bir buluşma kadar zaman kaybetmiş ol ve yol yakınken bu yaratıktan uzaklaş.

 

Kısaca dünyada tek bir ruh eşin olduğuna inanma! İnsanları izle, dinle ve tanımaya gayret göster. Bu işten kazançlı çıkan sen olacaksın. Er ya da geç!